Her er det 19 grader i vannet nå

Hopp i det: Mandag ble badetemperaturene målt, og det begynner å nærme seg behagelig temperatur i vannet. I Kjennerudvannet var det mandag 19 grader.

Hopp i det: Mandag ble badetemperaturene målt, og det begynner å nærme seg behagelig temperatur i vannet. I Kjennerudvannet var det mandag 19 grader. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vurderer du å ta deg en dukkert, men vil gjerne vite nøyaktig temperatur først? Her får du svaret, og den gledelige nyheten er at temperaturen har steget.

DEL

Hver uke hele badesesongen måler Kongsberg kommune kvaliteten på badevannet og temperaturen ved de åtte badeplassene som kommunen drifter og vedlikeholder.

Temperaturen stiger

Siste måling ble gjort mandag 24. juli. Jondalsdammen og Kjennerudvannet er de badeplassene som stikker av gårde med seieren når det gjelder varmest vann.

De har begge en temperatur på 19 grader, noe som begynner å nærme seg behagelig.

En hyggelig nyhet er at badetemperaturene i samtlige badedammer har steget med minst én grad i løpet av den siste uken.

Badetemperaturene - målt 24. juli

  • Jondalsdammen:19,0
  • Kjennerudvannet:19,0
  • Passebekkdammen,17,5
  • Sagrendadammen :18,0
  • Øksne:18,0
  • Kolsjø:18,0
  • Laagen:17,0

Kommunen pleier også å måle badevannskvaliteten. Forrige måling ble tatt 17. juli, og vannkvaliteten var da utmerket ved alle badeplassene.

Sol til helga

Men selv om badetemperaturene begynner å nærme seg behagelige, er det ikke akkurat meldt sydenstemning de nærmeste dagene fram mot helgen.

Både onsdag og torsdag skal det ifølge Yr.no bli ganske overskyet, og fredag er det meldt regn i Kongsberg og Flesberg. Fra lørdag derimot, og noen dager ut i neste uke ser det ut som sola vil titte fram.

I Rollag og i Nore og Uvdal skal det regne torsdag, fredag og lørdag, mens sola vil titte fram fra søndag og skinne i noen dager utover i neste uke.

LES OGSÅ: Dette sier meteorologen om ukas vær

Artikkeltags