[Flysmart24.no] Tropevarmen over Sør-Norge tidligere i sommer har gjort at høysesongen fortsatt ikke er utsolgt hos pakkereise-arrangørene. Nå går turene i juli unna med rabatt.

Godt med muligheter

Mulighetene er fortsatt mange, og prisene er behagelige for dem som blir litt stresset av det mer normale sommerværet i landet nå.

– Det som er utsolgt er de mest populære familiehotellene, men det er ennå godt med muligheter de aller fleste steder, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.no.

Hennes kollega Nora Aspengren i TUI, tidligere Star Tour, har samme beskjed:

– Det finnes fortsatt restplasser tilgjengelig i sommer, så noe fint skal man kunne finne, sier hun.

Spesifiserte hoteller

Hos Ving er det ledige plasser på spesifiserte hoteller med gode rabatter til blant annet Mallorca og Kanariøyene i Spania, Kreta og Kos i Hellas, Side og Alanya i Tyrkia og Sunny Beach i Bulgaria.

Til Kreta kan man reise fra Oslo Lufthavn til for eksempel Chania på Kreta for for rundt 4.000 kroner, fly og hotell inkludert for en uke i begynnelsen av juli. De som heller vil til Rhodos, kan sikre seg fly og hotell i juli hos Apollo for under 4.000 kroner per person for et ukesopphold.

Legger man på en tusenlapp per person, kan man for eksempel bo på firestjerners hotell i Alanya og Side på den tyrkiske riviera, eller eksempelvis til Skiathos i Hellas.

De aller fleste tilbudene som ligger ute nå er likevel hoteller med to og tre stjerner, med andre ord ikke de beste fasilitetene. Da er også prisene satt ned, rabatten er gjerne på 30-40 prosent.

For dem som vil sette sammen fly og hotell selv, er muligheten nærmest ubegrensede.

Egen reise

Da må man riktignok regne med å måtte betale høy pris for flybilletten fra Norge til landene langs Middelhavskysten til langt ut i juni. Midt i juni snur prisene, da blir det dyrest å reise hjem.

– Setter man sammen sin egen reise med hotell og rutefly, kan man selv velge når man vil reise og hvor lenge man blir borte. Her er mulighetene mange, sier Røhr-Staff i Ving.

Hos Syden-operatørene har det i mange år vært slik at det er de beste hotellene som blir solgt først. Flere av Vings hoteller ble derfor fylt opp tidlig i vinter. (ANB)