Bakkerud og håndballjentene på vei mot en perfekt VM-start

Ingvild Kristiansen Bakkerud og håndballjentene vant over Angola torsdag. Her jubler hun under kampen mellom Slovenia og Norge tidligere i mesterskapet.

Ingvild Kristiansen Bakkerud og håndballjentene vant over Angola torsdag. Her jubler hun under kampen mellom Slovenia og Norge tidligere i mesterskapet. Foto:

Om Norge slår Nederland i fredagens kamp har de full pott i gruppespillet.

DEL

Det virket på forhånd som en grei skuring mot Angola som har slitt med jetlag, men de angolske jentene hadde våknet og ga Ingvild Bakkerud og håndballjentene en real slitekamp torsdag.

Norge vant til slutt 30-24, og med sin fjerde seier i gruppespillet er Norge nå sikret avansement til hovedrunden i VM.

Ingvild Bakkerud kom inn i 20. minutt og kom raskt til en avslutning, men gikk for høyt ut. Det ble ingen scoringer for Bakkerud under kampen mot Angola.

- Når vi til slutt vinner 30 -24 så er det en kamp vi må si oss fornøyd med, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV3s kommentatorer etter kampen.

De norske jentene spilte en svak førsteomgang i angrep med mange bomskudd, og startet trått i angrep i andreomgang i tillegg. Men tre norske mål ga etterhvert det norske laget en viss luke, og til slutt kunne de altså slippe jubelen løs.

Fredagens kamp mot Nederland blir en kamp om gruppeseieren, og vinner Norge denne kampen har de fått en perfekt VM-start med fem seire av fem mulige.

- Nederland har vært gode, og vært i medaljestrid i mange mesterskap. De har et bra mannskap med bra trøkk. De har vært gode lenge, og de er fortsatt gode, og vi må spille vår beste kamp på lang tid om vi skal ha sjans, sier Hergeirsson om fredagens kamp.

Les også: Norge og Bakkerud slet seg til seier

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags