– Kjipt at det gjør så vondt

HARD TUR: Med Redbull, sjokolade, nøtteblanding og yoghurtsmoothie i sekken er Lars Andreas Ellingsgard Øverli rustet for den seks mil lange turen fra Veggli til Kongsberg. FOTO: STÅLE WESETH

HARD TUR: Med Redbull, sjokolade, nøtteblanding og yoghurtsmoothie i sekken er Lars Andreas Ellingsgard Øverli rustet for den seks mil lange turen fra Veggli til Kongsberg. FOTO: STÅLE WESETH

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I dag må Lars Andreas Ellingsgard Øverli ta straffen for at Notodden har tatt flere poeng enn Bodø Glimt i år.

DEL

– Det går bra, jeg er rundt tre kilometer unna Flesberg, men høyre legg har begynt å si fra for alvor. Det er kjipt at det gjør så vondt når jeg bare har kommet halvveis, sier Lars Andreas på telefon I 12.30 -tiden.

Etter å ha tapt et veddemål med sjefredaktør Jørn Steinmoen i Laagendalsposten tidligere i år må han nemlig gå seks mil fra Veggli til Kongsberg i kulde og snøføyke.

Så langt har Lars Andreas for det meste løpt.

– Jeg har utviklet en fin løpeteknikk der jeg subber bortover. Da kommer jeg bra framover uten å belaste beinet for mye, forteller han.

Del

Han forteller at han ikke føler seg veldig sliten enda, men håper at han snart kommer fram til Lampeland for å spise.

– Smellen kommer nok. Jeg regner med å være på Lampeland om en time og tre kvarter. Håper ikke smellen kommer før det, sier Lars Andreas.

Seier til Notodden

Det var i vår Øverli foreslo for Steinmoen at de måtte ha et veddemål før fotballsesongen 2010.

– Vi veddet om hvem av våre favorittlag som kom til å få flest poeng i gjennomsnitt på kampene sine, forteller Øverli.

Resultatet ble at Øverlis lag, Bodø Glimt, som ligger i første divisjon fikk færre poeng enn Steinmoens lag, Notodden, som ligger i andre divisjon.

Hos redaktør Steinmoen er det ingen medfølelse å spore.
– Hadde han vært klok kunne han ha tatt turen før. Et veddemål er et veddemål, sier han.
Steinmoen spanderer likevel biffmiddag på Øverli når han kommer til Lampeland.

Håper på åtte timer

Lars Andreas har for tiden permisjon fra journalistjobben i Laagendalsposten for å studere i Trondheim. Studier har vært medvirkende årsak til at Øverli ikke har fått til den krevende gåturen før snøen og kulda kom, men som fotballspiller for KIF har han heldigvis godt treningsgrunnlag.

– Jeg tror åtte og en halv time er realistisk tidsperspektiv. Jeg tror jeg kommer til å satse på å jogge og ta gode pauser framfor å gå, sier Øverli, som begynte på turen ti minutter over ti i dag.

Ruta går fra Laagendalspostens kontor i Veggli langs fylkesvei 40 til Djupdal, før han tar Vestsidaveien ned til Lampeland. Fra Lampeland vil han fortsatt følge fylkesveien til Svene, videre til Bevergrenda og til Laagendalspostens kontorer på Kongsberg.

For øyeblikket går Lars Andreas med en maksfart på 10 minutter per kilometer.

– Jeg har gått 2,5 km. på 25 minutter, jeg tar det som oppvarming, sier han.

 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags