Så mange ansatte er det per barn i din kommune

Det kan variere fra kommune til kommune hvor mange barn det er per ansatt i barnehagene.

Det kan variere fra kommune til kommune hvor mange barn det er per ansatt i barnehagene. Foto:

SSB har sett nærmere på voksendekningen i barnehagene. Sjekk din kommune.

DEL

I barnehagene i Kongsberg er det i snitt 2,88 barn per ansatt. Det viser ferske tall fra SSB.

I Flesberg er det i snitt 2,25 barn per ansatt, i Rollag 2,42 og i Nore og Uvdal to barn per ansatt, altså litt bedre voksendekning enn i Kongsberg.

Til sammenligning har de ansatte i Drammen og Oslo litt flere barn å holde styr på enn i Numedal – for eksempel er det tre barn per ansatt i Drammen og 3,08 i Oslo.

(Se grafikk lenger ned i saken)

Flest kvinner

SSB har også tatt en titt på kjønnsbalansen blant de ansatte i barnehagene.

I Kongsberg og Flesberg er det helt klart flest kvinner som jobber i barnehagene. Der dominerer damene med nesten 90 prosent.

I Nore og Uvdal er det 95,4 prosent damer, mens det i Rollag er på 83 prosent. Det er ikke veldig ulikt de litt større byene. I Oslo-barnehagene jobber det 80 prosent kvinner, og i Drammen er det 87,6 prosent.

(Søk i grafikken under)

God dekning

I dag har 91,8 prosent av alle barn i alderen ett til fem år her i landet plass i barnehage. Det er en økning fra 91,2 prosent på samme tid i fjor, skriver NTB.

For ett- og toåringenes del har 83,5 prosent barnehageplass, og her er andelen 1,4 prosentpoeng høyere enn i 2017, viser 2018-tallene for barnehagedekning fra SSB.

Blant barna mellom tre og fem år er andelen som har barnehageplass, 97,1 prosent. Det er en økning på 0,2 prosentpoeng fra året før. Barnehagene her i landet har 96.100 ansatte, og 47 prosent av barnehagene var offentlige i fjor, skriver NTB.

Artikkeltags