E134: Nå blir det 55 km med lys

Ottar Bjørnstad (t.v.) og Ståle Fredheim lover lys. Dette bildet ble tatt i 2015.

Ottar Bjørnstad (t.v.) og Ståle Fredheim lover lys. Dette bildet ble tatt i 2015. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste strekningene som ikke har lys mellom Drammen og Kongsberg, får det snart.

DEL

Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Det er til sammen 12 kilometer som ikke er lyssatt mellom Kongsberg og Drammen i dag. Innen halvannet år skal jobben være ferdig. I løpet av våren sendes anbudet på veibelysning ut på to strekninger på til sammen seks kilometer mellom Hokksund og Kongsberg.

I løpet av 2019–2020 får også de resterende strekningene på E134 mellom Mjøndalen og Langebru i Hokksund veibelysning, også det til sammen rundt seks kilometer.

LES OGSÅ: Nå trekker elg og rådyr ned fra åsene. – Kjør forsiktig!

Hokksund – Kongsberg

– Vi regner med å montere veibelysningen ferdig på strekningene Langebru-Skjøl og Darbu-Damåsen i Øvre Eiker i løpet av inneværende år, sier byggeleder i Statens vegvesen Ståle Fredheim.

Strekningen Mjøndalen-Langebru skal få midtrekkverk, og i denne forbindelse også veibelysning på dagens mørke strekning mellom Steinberg og Langebru. Dette arbeidet ferdigstilles innen utgangen av 2020.

LES OGSÅ: Vilde vil ha bedre trafikksikkerhet når det er mye snø

55 km med lys

Belysningen mellom Hokksund og Damåsen er en egen kontrakt på rundt 10–11 millioner kroner. Prosjektet har en øvre ramme på 13 millioner kroner.

Når nye E134 gjennom Kongsberg åpner høsten 2019, får hele den 13 kilometer lange strekningen lys. Dermed blir det i løpet av 2020 hele 55 kilometer med sammenhengende veibelysning fra Drammen til Kongsberg og Saggrenda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken