Stordalen åpner opp om kona Gunhilds sykdom

Gunhild Stordalen i rosehagen bak FN- bygningen i forbindelse med EAT-konferansen. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix

Gunhild Stordalen i rosehagen bak FN- bygningen i forbindelse med EAT-konferansen. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): Petter Stordalen skriver i sin nye bok at kona Gunhild Stordalen er blitt dårligere etter den eksperimentelle behandlingen hun fikk i Amsterdam.

DEL

"Hele Norge tror at Gunhild er frisk. Hun har vært på Skavlan, hun har latt seg intervjue, og hun har sagt at den verste faren er over. Det ingen vet, er at hun har blitt dårligere. De siste nettene har hun nesten ikke sovet", skriver Stordalen i bokas forord, som er datert til 12. mai i år.

Gunhild Stordalen ble rammet av den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose i fjor. Etter å ha gjennomgått eksperimentell behandling i Amsterdam i Nederland, gjestet hun "Skavlan" i mars i år.

I "Jeg skal fortelle deg min hemmelighet", som utgis lørdag, skriver han i et kapittel datert 20. mai i år:

"Hun har bare nevnt Sveits noen ganger. Sveits er det siste alternativet. Sveits er endestasjonen."

Gunhild har beholdt roen og hele tiden sett framover, til tross for sykdommen, skriver Stordalen videre.

"Men jeg vet at hun i det stille har begynt å forberede seg på det verste. Og jeg vet at hun ikke vil leve som en slave av sykdommen. Det er derfor hun har nevnt Sveits", skriver han. (©NTB)

LES OGSÅ: Diskuterer matsikkerhet med verdensledere

Artikkeltags