– Vi beklager at arbeidet tok så lang tid. Det var feil på en høyspentkabel som var årsaken til strømbruddet.

– Kabelen måtte kappes og skjøtes, det var et vanskelig og tidkrevende arbeid, sier Ragnhild Ask Connell i Glitre Energi.

Glitre Energi opplyser om at kundene har krav på kompensasjon når strømmen blir borte i mer enn 12 timer. Ragnhild Ask Connell oppfordrer de berørte strømkundene til kundene til å ta kontakt med kundeservice.

Mistet strømmen ondag

- Det er en feil i en kabel og vi har mannskap ute som driver og graver nå. Men det er en komplisert feil, så det er vanskelig å estimere hvor lang tid det vil ta å fikse det, sier Ragnhild Ask Conell i Glitre Energi.

Glitre Energi opplyste først om at 1.003 kunder mistet strømmen i Jondalen og Kongsberg. Strømbruddet oppsto halv åtte onsdag morgen.

Glitre var klar over hvor på linjenettet feilen var, men klarte i starte ikke å finne ut eksakt hva som var feil.

– Vi har vært oppe til Søstrene Storaas hotell med eget aggregat slik at det ikke skal gå utover gjestene deres, sier Ragnhild Ask Connell i Glitre Energi.

(saken fortsetter under bildet)

 

Se strømstans-kartet

Søkte manuelt

Glitre Energi hadde mange ute på jobb ute for å finne feilen. Laagendalsposten journalist på stedet fortalte rett etter klokken 15.30 har de fortsatt ikke hadde begynt å grave ved Jondalen skole.

De søkte først langs en jordkabel som ligger langs fylkesveien, i området hvor de trodde feilen var.Thor Sigurd Syvaldsen i Glitre Energi og flere andre var på plass ved Jondalen skole for å finne årsaken til strømbruddet.

De måtte manuelt søke først for å påvise hvor jordkabelen går. Deretter for å finne hvor det er brudd.Klokken 01.00 var trømmen tilbake hos alle de berørte.

 

LES MER: Ingen trodde den koselige «bestemoren» (71) var en butikktyv – hun smilte og pratet med personalet og gikk så rett ut av butikken med varene

LES MER: Har bygd ulovlig garasje – dagbøtene renner inn

LES MER: Veterantreff i Øygardsgrend