Supertegner Espen

VANT TEGNEKONKURRANSE: Tegningen til Espen Skevik Baklid (12) blir trykket opp i 13.000 eksemplarer. Hvor mange kunstnere kan matche det? (Foto: Pål Nordseth).

VANT TEGNEKONKURRANSE: Tegningen til Espen Skevik Baklid (12) blir trykket opp i 13.000 eksemplarer. Hvor mange kunstnere kan matche det? (Foto: Pål Nordseth).

Av

Når du får den nye Ditt Distrikt-katalogen til uka, er det tegningen til Espen Skevik Baklid (12) som pryder forsiden.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Laagendalsposten i en hel måned for KUN 1 kr!

Espen, som går i 7. klasse på Skavanger skole, vant nemlig den store tegnekonkurransen blant hundrevis av innsendte bidrag i Kongsberg og Flesberg. I går fikk han den store nyheten – helt uforberedt – da klassen fikk besøk av Telenor- og Tine-representanter med skoleboller og sjokolademelk.
– Gjett hvorfor jeg er her, spurte juryleder og utsendt medarbeider fra Telenor Media, Dan-Richard Hagen.
– Skal vi få mobiltelefoner, ble det ropt i yr forventningsfullhet blant 12-åringene.
Det måtte Hagen bare avkrefte – men for Espen ble likevel teknologi i lommeformat dagens utbytte: Et ordentlig fotoapparat. I tillegg fikk klassen to tusen kroner de kan bruke til en skoletur eller noe annet de har lyst på.
– Jeg har vunnet flere tegnekonkurranser før, blant annet i Laagendalsposten, kunne den unge tegneren avsløre.
Den kreative gutten har nemlig tegning som en av sine favoritthobbyer – blant annet sammen med modell-leire. Og tegningen som nå er trykket i 13.000 eksemplarer og spres til husstander i Kongsberg og Flesberg, er et fargerikt og fantasifullt uttrykk for hvordan Espen tror skolen ser ut om 400 år. Det var nemlig oppgaven.
– Juryen mente at tegningen var veldig fin og kreativ, med sterke og klare farger og mange spennende detaljer, leste Hagen opp for klassen.
Gymsalen på Espens skole er blant annet innkapslet i en glasskuppel.
– Det viser at det ikke er hærverk på skolen i år 2400, for ingenting er knust, forklarte tegneren.
Selve skolebygningen har han gjort til en rund og regnbuefarget dom, med brødskiveautomat og resirkuleringsstasjon. På taket er det en gigantisk, digital tavle som formidler beskjeder til elevene.
– Den ideen fikk jeg da jeg var i Canada. Der har de nemlig digitale tavler langs veiene, som gir beskjeder til dem som kjører, forklarte Espen, som var både overrasket og glad over å ha vunnet konkurransen.

Artikkeltags