Utvikler førerløse brøytebiler - nå har Semcon fått med seg en ny partner

Vokser: Kongsberg-selskapet Semcon og Øveraasen er partnere i Yeti Snow Technologi, som jobber med å utvikle avanserte systemer for selvkjørende maskiner. Nå har de også fått med seg Husqvarna.

Vokser: Kongsberg-selskapet Semcon og Øveraasen er partnere i Yeti Snow Technologi, som jobber med å utvikle avanserte systemer for selvkjørende maskiner. Nå har de også fått med seg Husqvarna. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg-selskapet Semcon er med i Yeti Snow Technologi, som utvikler løsninger for autonom snøbrøyting på flyplasser. Nå har de også fått med seg Husqvarna på laget.

DEL

Husqvarna blir ny partner i Yeti Snow Technologi, sammen med Semcon og Øveraasen.

Det melder Semcon i en pressemelding onsdag kveld.

De tre selskapene blir likeverdige partnere og skal jobbe for å videreutvikle autonome løsninger. I første omgang for flyplasser, og på sikt også for andre områder.

Yeti Snow Technology har utviklet et avansert system for selvkjørende maskiner som brukes i miljøer der det stilles høye krav til sikkerhet, presisjon og pålitelighet.

Så langt har fokuset vært på snørydding av rullebanene på flyplasser og i fjor vinter ble over 40 tester utført på Oslo Lufthavn.

Med Husqvarna som en ny partner i joint venture selskapet, åpnes muligheter for bruk på nye områder. Husqvarna Group er markedsledende innen gressklipping og med autonome løsninger kan flyplasser effektivisere en tidkrevende jobb, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken