Buss for tog: Måtte vente én time i kø

LANG KØ: Køen var lang, men begveget seg jevnt framover.

LANG KØ: Køen var lang, men begveget seg jevnt framover.

Artikkelen er over 3 år gammel

Halldis Skogen fra Kongsberg kritiserer NSB for dårlig logistikk. Hun måtte vente en time i busskø i morgenrushet mandag morgen.

DEL

Kongsbergkvinnen, som er kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR, skriver dette på Twitter:

Planlagt togstopp i Drammen, men logistikken var totalt fraværende! Elendig jobb, @nsb_no Jeg sto nesten en time i busskø for å komme til Asker!

Skogen presiserer at hun uttaler seg som privatperson og ikke som Bane NOR-ansatt. Skogen, som bor i Kongsberg og jobber i Sandvika, tok halv sju-toget fra Kongsberg mandag morgen. Det var færre enn vanlig på toget. I Drammen stoppet togene og alle passasjerene ble sluset bort til busskøen.

– Det var masse busser linet opp, men ikke noe system på hvem som skulle hvor. Alle passasjerer måtte stå i den samme køen uansett hvor de skulle. Buss etter buss som skulle til Oslo ble fylt opp, forklarer Skogen.

Skogen sto nesten forrerst i køen, men siden hun bare skulle ta bussen til Asker, ble hun stående å vente i 45-50 minutter.

– Jeg pendler hver dag og var godt forberedt, men logistikken til NSB var skuffende dårlig, mener Skogen.

Først klokka 08.50 hadde hun kommet fram til jobben i Sandvika. To timer og tjue minutter etter at hun dro fra Kongsberg. Vanligvis tar togturen fra Kongsberg til Sandvika én time.

- Utrolig beklagelig

Dette svarer NSBs kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz:

– Det er utrolig beklagelig at hun har måttet vente så lenge. Hun må gjerne ta kontakt med servicesenteret til NSB og fortelle om sin opplevelse, så vil de håndtere dette.

– Det har vært nok busser på plass, men når det er mye trafikk påvirker det hele logistikken og flyten. I åtte-halv ni-tiden tok det lengre tid å få bussene ut i trafikken. Det påvirker hele flyten som gjør at busser som skal inn og ut av området blir forsinket, sier Scholz.

Scholz sier pendlere må beregne ekstra tid i perioden det går buss for tog. Og med «ekstra tid" mener hun fra en halvtime til en time ekstra.

Fra 18. november til 4. desember går det ingen tog fra Drammen til Asker. Dette er tidsvinduet Bane Nor har fått til å gjøre nødvendig arbeid i Lieråstunnelen.

– Det er snakk om at vi trenger 300 busser i døgnet, sier Gina Scholz, kommunikasjonsrådgiver i NSB, om passasjermengden som skal transporteres mellom Drammen og Asker, og de andre stasjonene som blir satt opp med buss for tog.

Det vil i periodene gå lokaltog mellom Kongsberg og Drammen, men så blir det altså buss mellom Drammen og Asker for reisende til Asker stasjon.

NSB kjører direktebuss Drammen – Oslo. Bussene kjører hvert 10. minutt, men hvert 5. minutt i rushtid.

Lang busskø

FØRSTE DAG: Anne Sjøgren pendler til Oslo, og er spent på hvor lang tid det vil ta å komme seg til og fra jobb. – Vi får gi det en sjanse, sier hun.

FØRSTE DAG: Anne Sjøgren pendler til Oslo, og er spent på hvor lang tid det vil ta å komme seg til og fra jobb. – Vi får gi det en sjanse, sier hun. Foto:

 

Det skal mange busser til for å erstatte tog. Det fikk pendlere erfare på Drammen stasjon mandag morgen.

– Vi får gi det en sjanse, sier Anne Sjøgren, en av svært mange pendlere som tidlig mandag morgen sto i kø og ventet på at en buss skulle komme og frakte dem til Asker eller direkte til hovedstaden.

Anne skulle til Oslo, og hadde fått med seg infoen fra NSB om buss for tog i to uker.

Sto opp tidligere

– Jeg sto opp et kvarter tidligere enn vanlig, men vet jo ikke hvor langt tid bussen vil bruke. Så jeg tror nok jeg kommer en  halvtimes tid senere på jobb en vanlig, tror hun.

– Jeg er jo spent på hvor langt tid det vil ta innover, og ikke minst tilbake igjen i ettermiddag, sier Anne.

Andre ønsket seg bedre informasjon fra NSB.

– De var flinke til å informere i forkant, men her er det vanskeligere å finne ut hvilken buss vi skal ta, sier Tom Sørlie, som skulle til Oslo.

De aller fleste lot til å ta situasjonen med ro. Og selv om køen var lang, beveget den seg jevnt fremover.

Mye folk

Kommunikasjonsrådgiver i NSB Gina Scholtz var selv på Asker stasjon i morgentimene mandag.

Hun har fått tilbakemeldinger om situasjonen både i  Drammen og Oslo, og har inntrykk av at køene beveger seg greit fremover, selv om det er mye folk.

– Dette er jo første dagen med buss for tog, så nå får vi se hvordan systemet virker. Det er utrolig viktig at folk har fått med seg infoen i forkant, og så langt ser det ut til å gå bra. Innspill om at informasjonen i køen kunne vært bedre tar vi med oss, sier Gina Scholtz.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken