Buss mot personbil på fylkesvei 40

BIL MOT BUSS: To personer ble skadd i en ulykke på fylkesvei 40 mandag ettermiddag.

BIL MOT BUSS: To personer ble skadd i en ulykke på fylkesvei 40 mandag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ti personer er involvert i en frontkollisjon mellom buss og bil på fylkesvei 40 mandag kveld.

DEL

Ulykken skjedde litt før kl. 18.00 mellom Gvila og Belgen, som ligger litt nord for Pikerfoss.

Operasjonsleder i politiet, Christian Gulli, bekrefter at det har skjedd en frontkollisjon mellom en buss og en personbil. Det satt åtte personer i bussen og to personer i bilen.

Luftambulanse

Ifølge politiet skal ingen av de åtte som satt i bussen, være fysisk skadet. De er likevel blitt overført i en annen buss, og kjørt til legevakta i Kongsberg for sjekk.

Føreren i bilen satt fastklemt da nødetatene kom. Tilstanden til vedkommende er uviss, men vedkommende var ved bevissthet da nødetatene kom.

Passasjeren i bilen klagde over smerter i det ene beinet som følge av sammenstøtet. Begge to ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

Både bussen, som kom nordfra, og bilen, som kom sørfra, har store materielle skader etter sammenstøtet. Kl. 19.59 melder politiet at slik det framstår nå, synes det som om personbilen har kommet over i motgående kjørefelt.

Tirsdag morgen opplyser Oslo universitetssykehus at en mann på 38 år er innlagt med alvorlige skader, og en kvinne på 58 år, er innlagt med lette skader.

Svært glatt

Vaktleder i Kongsberg brann og redning, Svein Egeland, forteller at det svært glatt på veien etter høstens første snøfall.

– Det er speilblankt isdekke her, forteller han fra ulykkesstedet.

Ved 19.50-tiden forteller han at han sitter og venter på at folk fra havarikommisjonen skal komme.

Det var ambulansen som først kom til stedet. Deretter kom Flesberg brannvesen og Kongsberg brann og redning. Til sist av nødetatene kom politiet.

Veien var lenge stengt, men ble åpnet like før klokken 23 mandag kveld.

Artikkeltags