Årets TV-aksjon går til UNICEF, og deres arbeid for å gi barn utdanning. Aksjonskoordinator i Kongsberg, Kenneth Halland, forteller at de har greid å få tak i mange nok bøssebærere, også i år.

– Vi har mellom 220 og 250 personer som skal ut og ringe på dører nå i ettermiddag. Så da går vi for ny innsamlingsrekord! sier Halland, med en klar oppfordring til Kongsbergs befolkning.

Til utdanning

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. TV-aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

– Pengene går til et veldig viktig formål i år. Og det er lett å se hva pengene få til, og hvilke beløp som skal til for at barna i krigsherjede områder får en bedre skolegang, fortsetter han.

Gi penger eller vipps

Bøssebærerne går ut mellom klokka 16 og 18 i dag, søndag. De som ikke er hjemme kan vippse penger til nummer 2131 i det samme tidsrommet som bøssebærerne er ute og samler inn penger. Hvis man vippser penger, blir pengene registrert på Kongsberg kommune og kommer på den måten med i den offisielle opptellingen.

– Hovedmålet er å slå den gamle rekorden, som er på omkring 1,5 millioner kroner. Men hvis vi kommer oppi 1,3 millioner er vi veldig fornøyde med det, sier Halland.

Les også: Nå planlegger de besøk på døra di

Samler inn penger via e-post 

Gleder seg

Han forteller at det er alle salgs folk som er bøssebærere i år, også.

– Vi har folk helt ned til ungdomsskolealder, noen fra Norsksenteret, folk fra de ulike landene som innsamlingsaksjonen går til og mange norske, som er med år etter år for å hjelpe folk i nød, forteller han.

– Fikk har allerede begynt å hente bøsser på rådhuset, og vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier han.