Og noen har allerede gitt sitt bidrag. Blant dem er TechnipFMC som har gitt 50.000 kroner og PK Eiendom har gitt 10.000 kroner. Kongsberg kommune har også bidratt med 30.000 kroner.

– Årets TV-aksjon skal hjelpe barn i konflikt- og krigsområder til å få en grunnleggende utdanning. Vi ønsker å gi næringslivet i Kongsberg muligheten til å bidra til dette, gjennom støtte til viktige tiltak som skal gjennomføres av UNICEF. Vi håper på mange positive bidrag til dette viktige arbeidet med å gi hvert barn en mulighet, sier Archer.

Sender e-post til bedriftene

TV-aksjonen på Kongsberg ønsker i år å prøve noe nytt, for å få næringslivet til å gi bidrag til årets TV-aksjon.

Mandag 16. oktober sendes e-post ut til de aller, aller fleste bedrifter i Kongsberg med oppfordring om å gi penger til årets aksjon.

– I e-posten er det en oppfordring til å gi et bidrag ved å svare på e-posten. Vi håper alle blir med på dette, så vi får se hva bredden i Kongsbergs næringsliv kan få til sammen, sier Wivi Ann Bamrud, daglig leder i Kongsberg Næringsforum.

Les også:

Ønsker å bidra

Ingunn Hæve fra TechnipFMC håper mange andre bedrifter vil følge opp, og gi så mye de kan til årets TV-aksjon.

– For oss er det viktig å være med å bidra til at barn får utdanning i kriserammede områder. Derfor oppfordrer vi også andre bedrifter til å gjøre det samme som oss, sier hun.

Næringslivet i Kongsberg har blitt utfordret flere ganger i forbindelse med den årlige TV-aksjonen. Bidraget fra 2013 fra næringslivet var på kr 333.197 kr og 60 bidragsytere.

I 2014 var bidraget 268.084 kr og 73 bidragsytere.

– Dette var bare et fantastisk resultat. Klarer dere å matche både sum og antall givere det så er det være helt fantastisk! Da kan vi bidra med undervisning til en middels stor landsby, sier Sissel Haug, som er Buskerud fylkeskommunes representant for TV-aksjonen.

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen NRK er en årlig innsamling, hvor mottakeren av pengene varierer fra år til år. Aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.
  • Dette er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen. 7.000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer.
  • Årets TV-aksjon går til UNICEF, og skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.
  • Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. TV-aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Les også: Nå er innsamlingsaksjonen igang! 

FN-dag på full guffe