Så ulv på Vegglifjell: – En stor naturopplevelse

VEGGLIFJELL: Dette bildet ble tatt litt etter at de så ulven. Dessverre fikk de ikke med ulven på noe bilde.

VEGGLIFJELL: Dette bildet ble tatt litt etter at de så ulven. Dessverre fikk de ikke med ulven på noe bilde. Foto:

– Jeg har hatt mange trugeturer på Vegglifjell, men aldri møtt ulv før - det gjorde vi i dag.

DEL

Henning Austad har hytte på Vegglifjell og sist fredag var han ute på en trugetur, mot toppen av Tjønngrønuten, sammen med sin svoger. 

Plutselig ser de noe som beveger seg i terrenget.

– Vi ser at det er et dyr, og vi ser at det er stort. Først tenker vi at det sikkert bare er noen som har mista bikkja si, forteller Austad til Lp.

Men de blir fort enige om at det ikke kan være en hund. Til det er dyret for stort, og den har den karakteristiske luntende gangen, som ulven er kjent for.

LES OGSÅ: Starter opp eget foretak med verksted i låven til svigers

Høy puls

Dyret blir fort borte bak åskammen, men de ser at dyret kommer fram og sjekker på dem et par ganger. Ulven er rundt 150 meter unna de to på det nærmeste.

– Vi tenkte: Hva gjør vi nå? Skal vi snu eller gå rett på?

De bestemte seg for å gå i retning ulven, med litt høy puls. De regnet ikke med å se ulven flere ganger, men så sier svogeren min:

– Det er noe som beveger seg på venstre siden av deg. Nå drømmer du, svarer jeg.

Men jammen dukket ikke ulven opp på nytt. Da hadde den gått i en bue rundt de to trugegåerne, og var nå rundt 300 meter unna.

– Det er åpent terreng, og den var derfor lett å få øye på. Den sto og kikket på oss en stund, før den luntet videre, retning mot Slepeskaret. Vi fikk litt høy puls, men det var kjempemoro. Ikke mange opplever å få se en ulv ute på tur, sier Austad som bor på Ringerikskanten, der ulv er litt vanligere enn i Numedal.

– Det er noen naboer her som har hatt ulv i hagen, så her er det ikke så uvanlig. Men jeg har aldri hørt om ulv på Vegglifjell før.

De delte opplevelsen på Vegglifjells Facebook-side, og fikk stort sett bare positive kommentarer.

LES OGSÅ: Nå er det slutt på indisk take away i Kongsberg

Ikke hund

– Hvor sikker på var dere at dette var en ulv, og ikke en hund?

– Det kan jeg bare si helt sikkert – dette var en ulv. Vi så fasongen på den, og ikke minst størrelsen. I tillegg måten den beveget seg på. Dette var en ulv, uten tvil. Det var en stor naturopplevelse, sier han.

Sigurd Storemoen er rovviltkontakt i Rollag og Sigdal. Han sier at de ikke har fått inn andre meldinger om ulv i distriktet.

– Det er jo litt pussig at ulven ikke stikker av med en gang, det taler kanskje imot at dette er en ulv, men en skal aldri si aldri. Vi vet jo også at det er svenskfødt ulv som havner helt nedi Agder, og et sted må de jo også passere, sier han.

Artikkeltags