Spikret igjen vinduene og evakuerte fra eget hus

ØDELEGGELSER: Slik ser det ut i et boligområde i Corpus Christi, hjemstedet til Thorbjørn Aasland, etter orkanen Harvey traff kystbyen søndag.

ØDELEGGELSER: Slik ser det ut i et boligområde i Corpus Christi, hjemstedet til Thorbjørn Aasland, etter orkanen Harvey traff kystbyen søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Thorbjørn Aasland bor i Texas og fikk orkanen Harvey rett inn i bakgården

DEL

Det er ikke bare sentrumsområdene av Houston som har fått merke naturkreftene de siste dagene. Også andre steder i Texas har blitt rammet av ekstremværet. Blant dem er Corpus Christi, Texas, hvor jondølen Thorbjørn Aasland bor.

Han jobber som cargo-pilot for National Airlines i USA.

Tirsdag morgen var han gjest på TV2s «God morgen Norge» og via Skype fortalte han hvordan de siste dagene har vært for han og familien.

Fulgte utviklingen

– Vi fulgte med når den gikk over Mexico, inn i gulfen og krysset sørsiden av Cuba. Da ble vi vare på at den hadde retning mot Texas, forteller Aasland.

LES MER OM EKSTREMVÆRET I TEXAS: Har stengt kontorene grunnet flommen

Han forteller at orkanen Harvey først ble beskrevet som en tropisk storm av kategori én av fem. Men på vei inn mot USA, stoppet den i gulfen og økte i størrelse.

– Da så vi at det kunne treffe her i Corpus Christi. Så vi fikk orkanen i bakgården, forteller han.

Corpus Christi ligger sørvest for Houston, langs kysten ved grensen til Mexico.

Evakuerte

Opprinnelig ville han og familien bli værende i byen, men da den tropiske stormen økte i styrke, skjønte de at det bare var å komme seg bort.

– Da den ble en kategori fire-storm, var det ikke snakk om. Da satte vi plater foran alle vinduene, pakket sammen og dro nordover fredag morgen, sier han til TV-kanalen.

Mens stormen har vært på sitt verste, har de holdt seg i San Antonio, Texas.

LES OGSÅ:

PÅ TV: Jondølen Thorbjørn Aasland, som bor og jobber i USA, var gjest på God Morgen, Norge via Skype for å fortelle om situasjonen i Texas. Aasland bor i Corpus Christi, Texas og måtte evakuere fredag før orkanen Harvey traff byen.

PÅ TV: Jondølen Thorbjørn Aasland, som bor og jobber i USA, var gjest på God Morgen, Norge via Skype for å fortelle om situasjonen i Texas. Aasland bor i Corpus Christi, Texas og måtte evakuere fredag før orkanen Harvey traff byen. Foto:

Artikkeltags