Nå kommer pøsregnet

MYE REGN: Fram med regntøy og paraply - eller hold deg innendørs.

MYE REGN: Fram med regntøy og paraply - eller hold deg innendørs.

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjør det klar for en våt helg. Det kan komme opp mot 120 mm med nedbør.

DEL

Meteorologisk institutt advarer mot mye regn i helga. Nedbøren starter allerede fredag ettermiddag, men det er først fra lørdag at det kraftige regnværet tar til.

I løpet av 48 timer kan det komme mellom 80–120 mm med nedbør. Nedbørsaktiviteten avtar først mandag. Nedbørmengden og nedbørens plassering er noe usikker, melder meteorologene.

Det er fare for flom i tettbebygde strøk og farenivået er satt til gult. Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy.

Det advares også mot fare for jordskred.

«Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring. Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for snø/is, grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.» skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)  på sine nettsider.

Nedbøren kommer også som regn i fjellet, opp til 1200 moh.

Kongsberg kommune uttalte tidligere i uka at de har satt inn tiltak i forbindelse med regnværet som ventes. De har jobbet med å rense sluk og avløp.

– Det er en del løv og grums ute nå. Det er mye som tetter. Så vi renser det unna, sa Per Harald Aamodt ved tekniske tjenester til Lp.

LES OGSÅ: Forbereder seg på store nedbørsmengder

Artikkeltags