Slik blir juleværet i vårt distrikt

GRÅTT: Slik var været i Kongsberg tirsdag 20. desember. Julaften blir det mildt og grått.

GRÅTT: Slik var været i Kongsberg tirsdag 20. desember. Julaften blir det mildt og grått. Foto:

Regn og plussgrader på julaften.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Man må belage seg på en mild julefeiring i Kongsberg og Numedal denne julen. For natt til 24. desember vil temperaturen stige opp til plussgrader i Kongsberg og store deler av Numedal. Det sier Håvard Larsen, meteorologikonsulent i Meteorologisk institutt.

– Det kan bli en temperaturøkning på lørdag. Og det vil trolig bli noe nedbør, sannsynligvis tidlig på dagen, forteller Larsen om den 24. desember.

Men med primært minusgrader i dagene i forveien, bør julen forbli hvit selv om det skulle komme noen regndråper.

Mye vind

I dagene i forkant vil det, som sagt, være kaldere, og med mer vind. Spesielt på onsdag og torsdag vil det blåse litt ekstra.

LES OGSÅ: Julen er offisielt åpnet

– Det vil passere noe nedbør utover dagen på onsdag som kan komme som sludd. Og temperaturen kan stige til plussgrader utover dager. Torsdag er det tørt og fint på starten av dagen, men vinden vil øke og det vil også skye til utover kvelden. Det ser og ut til å komme litt nedbør, enten sludd eller snø, sier meteorologikonsulenten.

LANGTIDSVARSEL: Slik så tidagersvarslet ut på Yr.no for vårt distrikt tirsdag ettermiddag. Øverst ser du tidagersvarslet for Rødberg. Deretter følger Veggli sentrum, Lampeland og Kongsberg.

LANGTIDSVARSEL: Slik så tidagersvarslet ut på Yr.no for vårt distrikt tirsdag ettermiddag. Øverst ser du tidagersvarslet for Rødberg. Deretter følger Veggli sentrum, Lampeland og Kongsberg. Foto:

– Kjør på fredag

Onsdag er det også meldt vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge grunnet vind og snøfokk. Og skal man over fjellet på juletur, anbefaler Larsen og dra lille julaften.

– Fredag er den beste dagen å kjøre på. Det er bra med vind både på onsdag og torsdag, men det blir mindre de neste dagene, sier han.

Fredagen blir også en roligere dag i lavlandet med mindre vind, men noe nedbør blir det, trolig som snø.

LES OGSÅ: Julestemning til alle og enhver

– Vinden kommer primært fra vest, så det vil merkes godt på Vestlandet. Østlandet vil ikke få like mye, men helt stille blir det ikke, poengterer Larsen.

Været for 1. juledag og romjulen ellers, er det for tidlig å spå skikkelig.

– Det er litt sprikende prognoser for søndagen, men det er ut til at det kan bli litt urolig, forteller Larsen.

Artikkeltags