Med litt flaks, kommer skiføret til helga

GRÅTT: Det blir mye overskyet og grått denne uken i Kongsberg og Numedal, ifølge meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen.

GRÅTT: Det blir mye overskyet og grått denne uken i Kongsberg og Numedal, ifølge meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det som er sikkert er at det blir nedbør i helga. Men om det blir snø eller regn, er fremdeles usikkert.

DEL

I både Kongsberg og Numedal er værvarslet for den kommende uken nokså likt. Noen minusgrader og oppholdsvær de kommende dagene før det vil bli mildere mot helga. Og da kommer også nedbøren.

– Det ser ikke veldig vinterlig ut. Det blir nok forholdsvis mildt, sier meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen fra Meteorologisk institutt om den kommende uken i vårt distrikt. Skal man bedømme ut ifra yr.nos langtidsvarsel, vil temperaturen ligge noen minusgradere lavere øverst i Numedal enn i Kongsberg.

I midtuken vil det trolig bli mye overskyet og grått, men lite nedbør. Men det forandrer seg mot helga. Et lavtrykk fra Atlanterhavet er på vei fra Storbritannia og det vil påvirke både temperaturen og nedbørsmengden.

– Mot helga vil det bli mer sønnavind som tar med seg lavtrykket. Det bringer med seg nedbør, men vi vet ennå ikke om det kommer som snø eller regn. Det avhenger av banen til lavtrykket, forteller Hansen.

Dersom lavtrykket treffer vestkysten, vil det føre til mer mildt vær i Kongsberg og Numedal og trolig regn. Treffer det lenger øst, kan det bli snø.

– Og er man riktig heldig, kan det sørge for skiføre på stedet hvor det ikke er mulig å gå nå, sier meteorologikonsulenten.

LES OGSÅ:

Artikkeltags