Til uka blir det sol!

FORVENTER MYE REGN: Fram til tirsdag kan det komme mye regn i Kongsberg og Numedal. Over 2.000 meter vil det komme som snø.

FORVENTER MYE REGN: Fram til tirsdag kan det komme mye regn i Kongsberg og Numedal. Over 2.000 meter vil det komme som snø. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir mye nedbør østafjells i helgen. Men til uka blir det perioder med oppholdsvær og ikke minst – sooool!

DEL

For alle som er i høstferiemodus, må de enten reise til Syden eller holde ut til over helgen, før de får litt sol igjen.

Det er meldt om intense regnbyger på Sørlandet og i Telemark i helgen, men det ser foreløpig ikke så ille ut for oss som bor i Kongsberg eller Numedal. Men meteorologen forteller at det kan bli mye vind på fjellet, og snø over 2.000 meter, og sannsynligvis en kliss våt mandag.

– De siste par ukene har vi hatt skyer og regn på grunn av et høytrykk som har ligget over Finland. Men nå kommer det et nytt lavtrykk inn fra vest, og da begynner det å regne hos dere også.

– For Kongsberg og Numedals del, vil det nok komme regnbyger allerede fredag kveld, sier Vibeke Thyness, statsmeteorolog til Laagendalsposten.

Mest regn natt til  mandag

Når den store lavtrykksfronten som kommer inn over Sørlandet og Telemark i helgen, ser det foreløpig ut som det stopper opp før den når oss. Men man vet aldri helt sikkert.

– Vi tror den stopper opp før den kommer til Buskerud, og at det bare vil bli  mer av det samme bygeværet fram til søndag kveld. Men som det ser ut nå, vil et nytt lavtrykk komme natt til mandag. Og da blir det mye regn hos dere, også, fortsetter hun.

Thyness forteller at det kan komme mellom 20 og 30 millimeter regn før lavtrykket gir seg, natt til tirsdag.

Advarer mot sterk vind

For dem som skal feriere på fjellet, har hun ikke bare gode nyheter.

– De som er på fjellet kan oppleve sterke vindkast østfra gjennom hele helgen. De som er i fjellet, må være obs på det hvis de planlegger gåturer i fjellet i høstferien, sier hun.

Muligheter for sol til uka

Men så kommer nyhetene vi alle vil høre. Til uka kan skydekket sprekke opp og sola kan vise seg for første gang på flere uker.

– Vi forventer faktisk en del sol til uka. Da ligger dere mye mer gunstig til, og som prognosene ser ut nå vil det bli kortere eller lengre perioder med sol, forteller hun.

Les også:  Norsk Gjenvinning overtar avfallsinnhentingen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken