Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjon på Hardangervidda

Artikkelen er over 4 år gammel

En kvinne er funnet i god behold etter en leteaksjon ved Lufsjå.

SISTE: Klokka 13.20 opplyser politiets innsatsleder Tor Einar Bakken, at kvinnen som har gått seg vill er funnet på Lufsjå turisthytte, hvor hun hadde tatt seg inn i ly for været.

Letemannskapene dro fra Småroi i Tinn ca. klokken 12.30. Politiet tror det vil ta en drøy time før de er fremme ved hytta. 
– Det er omtrent én mil i luftlinje, men på grunn av dårlig sikt, kan vi ikke kjøre med full fart innover, sier operasjonslederen klokken 13.

Det var like etter klokken ti, fredag formiddag, at politiet mottok melding om en kvinne som har gått seg vill ved Lufsjå turisthytte i Tinn. Lufsjå turisthytte ligger 1235 meter over havet, sørøstlige delen av Hardangervidda.

Området kvinnens kal ha gått seg vill i, ligger mot grensa til Buskerud, helt nord i Telemark.

Mistet kontakten

Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Vidar Aaltvedt, forteller at det for dem er uklart om kvinnen har kommet seg inn på den selvbetjente turisthytta.

– Det var kvinnen som ringte oss, men alt hun rakk å fortelle oss var at hun befant seg på Lufsjå. Om det betyr at hun er på turisthytta eller i området, er for oss ukjent.

Han legger til at telefonsamtalen ble mottatt av Søndre Buskerud politidistrikt og at den foregikk på engelsk.

Politiet jobber nå ut ifra teorien om at hun befinner seg på hytta og vil derfor sjekke opp dette stedet først for å kunne utelukke eller bekrefte posisjonen.

Aaltvedt gir uttrykk for at politiet sitter med lite informasjon om kvinnen da hun ringte fra en telefon som ikke la igjen noen spor.

Stengte veier

– Vi har i første omgang sendt ut Røde Kors fra Rjukan, så langt har vi ikke bedt om hjelp fra redningshelikopteret, forteller politiet.

– Vi har 8 mannskaper på veg med 3 snøscootere og en ATV med belter, skriver Telemark Røde Kors på Twitter.

Men veien opp viser seg å være utfordrende. Aaltvedt forteller at de hadde et ønske om å komme til Lufsjå via Skirvedalen.

– Der er det for lite snø og ikke egnet for kjøring med snøscootere.

Deres nåværende plan er derfor å kjøre Fv 755 over Imingfjell. Denne veien er for tiden stengt og politiet har sendt varsel til Statens vegvesen slik at denne kan bli åpnet og brøytet.

Dårlig vær

Fredag formiddag er det laber bris og minus 10 kuldegrader i området.Meteorologisk har sendt ut OBS-varsel på grunn av kraftig vind og snøfokk.

Terrenget i området kvinnen skal befinne seg i, betegnes som lettgått.

Kommentarer til denne saken