Regn, regn og atter regn: – Ser litt mørkt ut for mer sommervær

NEDBØR: Det blir mye nedbør i helga.

NEDBØR: Det blir mye nedbør i helga. Foto:

Det blir nok ikke badevær med det første i distriktet.

DEL

Sommerværet har glimtet med sitt fravær de seneste dagene, og med skyer og temperaturer rundt 20-tallet har det ikke vært så gode muligheter for å bade og sole seg i distriktet.

Hadde du håpet på sol og strand i helga, må du nok dessverre reise bort. For i Buskerud blir det vått og grått, ifølge vakthavende meteorolog Marit Berger.

– Fredag er kanskje den dagen som blir best. Det er da du har størst sjanse for å se sola og at det blir minst nedbør. Men jeg kan ikke garantere at man kan gå ut uten paraply, sier Berger.

– Ganske bra med nedbør

I morgen blir det sannsynligvis det meteorologen kaller «bygevær», mens det i helga blir mer nedbør.

– Det er et lavtrykk på vei inn, og da blir det frontnedbør. Det vil si at det regner mer eller mindre hele dagen, ikke bare under bygen. Det kommer nok ganske bra med nedbør, sier Berger.

Hun estimerer at det kommer rundt 20-25 millimeter med regn i løpet av lørdag. Det er også dagen som blir våtest i helga.

– Det vil nok regne en god del på søndag også, men det blir nok litt mindre.

Kaldt og bråkete

Temperaturene vil nok ikke varme oss noe særlig, for ifølge meteorologen kan vi vente oss temperaturer på 15 til 20 grader i helga. Også temperaturmessig vil fredag trolig bli best.

– Fredag blir nok den beste, for det er da man får mest sol, med rundt 20 grader kanskje. I helga vil vi nok holde oss under dette, trolig rundt 15 til 18 grader.

I tillegg til regn og lave temperaturer i helga, er det sannsynlig at vi også vil få tordenvær på besøk. Men det vil nok ikke bli lyn og torden slik det var i går.

– Vil vi få tilbake det deilige sommerværet?

– Det ser litt mørkt ut for mer sommervær. Nå er det mer dette sommerværet her vi får den nærmeste tida. Vi vil selvfølgelig få finere dager innimellom, så det blir ikke helt håpløst. Men alt i alt, det er dette vi får, sier Berger.

Artikkeltags