Grunneierne på Vegglifjell slår seg sammen: – Det å være grunneier og «hyttevert» i dag er krevende

STYRELEDER: Thor-Arne Bjørkgarden er styreleder i det nye Vegglifjell Eiendom SA. Dette bildet er fra desember 2016.

STYRELEDER: Thor-Arne Bjørkgarden er styreleder i det nye Vegglifjell Eiendom SA. Dette bildet er fra desember 2016. Foto:

Det er mer enn 70 grunneiere og 2.000 hytter på Vegglifjell i dag. Nå går grunneierne sammen i et nytt selskap.

DEL

I en pressemelding skriver styret i det nystartede Vegglifjell Eiendom SA at formålet til organisasjonen er å «samle grunneierne på Vegglifjell for å kunne utvikle hele området på en bedre måte, i samarbeid med næringsliv, hytteeiere, andre organisasjoner og kommune».

Daglig leder er Kjetil Heitmann, styreleder er Thor-Arne Bjørkgarden og styrets nestleder er Inger Lene Bekkjorden.

Styret ellers består av forholdsvis kjente navn som Hans-Steinar Staaland, Solveig Kongsjorden, Lars Ludvig Sverdrup-Thygeson, Torstein Bjørkgård og Torstein Lindheim.

LES OGSÅ: Håper på over 500 deltakere i Vegglifjellrennet

Alle er ikke enige

Den nye organisasjonen skriver også i pressemeldingen at de vil jobbe for at «flere hytteeiere binder seg til det årlige, faste frivillige bidraget på 1.250 kroner til Vegglifjell Friluftslag, til drift av skiløyper og lignende tiltak».

De ønsker seg dessuten en egen nettside til markedsføring for næringslivet og å koordinere grunneiernes interesser i ny kommunedelplan overfor Rollag kommune.

«Det er viktig å få fram at flere av grunneierne ikke ønsker nye byggeområder, og organisasjonen skal arbeide for å ivareta alle grunneiernes interesser», skriver blant annet styret i Vegglifjell Eiendom SA.

Godt vertskap

Den nye organisasjonen er tydeligvis også opptatt av vertskapsrollen i en hyttekommune.

«Det å være grunneier og «hyttevert» i dag er krevende. Det er mye som grunneiere bør ha kunnskap om når det gjelder ønsker og behov som hytteeiere har, dialog med hytteeiere, og rettigheter og plikter. Vegglifjell Eiendom SA vil legge vekt på kursing og opplæring av grunneiere i «vertskapsrollen» og bidra til et godt samarbeid med alle våre hyttegjester», skriver styret.

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags