Strikker for å hjelpe

TAKKNEMLIGE: Polenhjelpen og Astrid H. Jarness (t.v.) er utrolig takknemlige for at blant andre Anne Bergtun, strikker sokker som de kan gi bort til dem som fryser i Polen.  FOTO: STÅLE WESETH

TAKKNEMLIGE: Polenhjelpen og Astrid H. Jarness (t.v.) er utrolig takknemlige for at blant andre Anne Bergtun, strikker sokker som de kan gi bort til dem som fryser i Polen. FOTO: STÅLE WESETH

Artikkelen er over 4 år gammel

Anne Bergtun begynte å strikke sokker for å gi bort i 2006. Siden har hun strikket 2.628 sokkepar!

DEL

Hun strikker omtrent ett par sokker hver dag, og gjerne mens hun ser på TV.

– Det er så kjekt å strikke sokker for da trenger jeg ikke å telle og følge med så mye på strikketøyet. Det går nesten av seg selv, forteller Anne.

Hun ga bort den første haugen med sokker hun hadde strikket selv, i 2006. Men hun hadde strikket mye før det, også.

– Jeg har jo strikket til barn og barnebarn, og andre kjente. Men det var først da jeg begynte å strikke for å gi bort til dem som virkelig trenger det at jeg begynte å strikke så mye. Jeg glad for at Polenhjelpen i Kongsberg kan ta med seg sokkene og gi dem bort til dem som har det veldig tøft, forteller hun.

Hverdagshelt

Astrid Jarness i Polenhjelpen, er svært takknemlig for at Anne gjør en innsats for dem som trenger det, hver eneste dag hele året.

– De som sitter sånn og strikker hver dag uten at noen vet det, er hverdagshelter for meg! Anne har bidratt i så mange år, og vi er så takknemlige for at hun gjør det, sier Astrid.

Polenhjelpen har holdt på i 16 år og de har sett nøden på nært hold alle gangene de har vært der for å levere klær og forsyninger som de har samlet inn i Kongsberg.

– Mye har blitt bedre på disse årene, men fortsatt er det fattigdom og mye rus på landsbygda. Og det er der vi hjelper til, forteller hun.

Trenger varme klær og sko

Jarness forteller at det som regel har vært enkelt å fylle opp tilhengeren med varme klær og leker når de reiser til Polen, men i år trenger de enda mer fordi de hadde en misforståelse som gjorde at tingene de hadde samlet inn ble sendt til et annet østblokkland.

– Det blir litt trist å kjøre ned med en halvfull henger når vi vet at behovet er så stort. Så dersom noen har varme klær å avse, så kan de levere til oss i løpet av helgen. Vi reiser ned mandag morgen, så da håper vi at hengeren vår er full igjen, fortsetter hun.

Hun vil også takke alle som har bidratt med stort eller smått til denne reisen, som går til Swinoujscie, nord i Polen.

Artikkeltags