Her brenner ståhjulingen opp

BRENNER: Her står brettet i full fyr. Like før bildet ble tatt var flammene enda høyere.

BRENNER: Her står brettet i full fyr. Like før bildet ble tatt var flammene enda høyere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tilbake står to forskrekkede ungdommer.

DEL

(Drammens Tidende) VESTFOLD: Lørdag begynte en ståhjuling å brenne mens den var i bruk. Ståhjulingen, eller hoverboard som de også kalles, tilhørte Vetle Jonstang Grødem.

Det ble en dramatisk opplevelse for ham og fetteren hans, som også var med.

– Det er klart at de ble ganske redde. Gutta kom kjørende i en nedoverbakke da brettet plutselig sluttet å virke. Brettet ble startet på nytt. Det var da det begynte å komme røyk. Like etterpå sto brettet i full fyr, sier Henning Grødem, pappaen til Vetle.

Han forteller at sønnen ringte ham og fortalte hva som skjedde. Av faren fikk de klar beskjed om å holde seg unna brettet og holde seg unna røyken.

Batteriene freste

– Vi bor bare minuttet unna der dette skjedde. Jeg heiv meg på sykkelen og dro bort. Det freste av batteriene da jeg kom og vi lurte på om de skulle eksplodere. Flammene sto høyt til værs. Kona kom etter i bil med et pulverapparat, sier han.

Med pulverapparatet fikk de slukket brannen.

– Brannen ble slukket, men batteriene var fremdeles svært varme. Det var flere som passerte i bil og som lurte på hva som skjedde. En av dem varslet nok brannvesenet, for de dukket opp. Politiet så vi aldri noe til, sier han.

Fikk hjelp av forbipasserende

Ifølge faren stanset det en mann som hadde god greie på batterier. Han fikk koblet batteriene fra hverandre.

– Han mente det antakelig kunne dreie seg om en overspenning da de kjørte i nedoverbakken, sier Grødem.

Etter hendelsen sto det to litt skjelvende gutter tilbake.

Et lite plaster på såret var at de begge fikk lov til å øve seg på å bruke pulverapparatet.

– Det var halvfullt og brannvesenet syntes dette var en god anledning til å øve litt. Brettet som ble kjøpt brukt på Finn.no, og som var at typen Lamborghini Hoverboard With Bluetooth and Lights, sier Henning Grødem.

Artikkelen fortsetter under bildet

Etter brannen er sønnen et brett til rundt 2.000 kroner fattigere.

Flere branner

På sine Facebook-sider skriver Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) at ståhjulinger har vært involvert i en rekke branner verden over, som har fått mye medieomtale.

– Batterikvaliteten på disse er varierende. Dette er den første hendelsen med ståhjuling/hoverboard i vårt område, opplyser brannvesenet.

Artikkeltags