Ber Larvik kommune om støtte til Svarstad Skisenter

BER OM HJELP: Harald Årsbog, eier av Svarstad skisenter, har sendt søknad til Larvik kommune om bistand til finansiering av skisenteret. Nå skal kommunen avklare hvilket handlingsrom som finnes.

BER OM HJELP: Harald Årsbog, eier av Svarstad skisenter, har sendt søknad til Larvik kommune om bistand til finansiering av skisenteret. Nå skal kommunen avklare hvilket handlingsrom som finnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Harald Årsbog, eier av Svarstad Skisenter, ber Larvik kommune om økonomisk hjelp til å redde skisenteret.

DEL

I midten av februar sendte Harald Årsbog, eier av Svarstad skisenter, brev til næringsrådgiver Jørgen Johansen i Larvik kommune.

I brevet søker Årsbog om bistand til finansiering av skisenteret.

Han skriver:

«For å samle og sikre alle verdiene i Svarstad Skisenter i et selskap er finansieringsbehovet kun ca. 4,2 millioner kroner. En pris som er utrolig lav da man tenker på at det er investert over 50 millioner her. Men allikevel altfor høy for meg og mine selskaper, som nå er presset til å finne en snarlig løsning.»

Han skriver videre at det hadde vært «utrolig trygt» at eierskapet enten var kommunalt eller et selskap som besto av flere, slik at skisenteret ikke blir slaktet eller fjernet.

Avklare handlingsrommet

Næringsrådgiver Jørgen Johansen kan ikke gi noe klart svar på søknaden ennå, verken til Årsbog eller Østlands-Posten.

– Senere i uka er det satt opp et internt møte i kommunen om søknaden. Da skal rådmannen vurdere hvordan vi tar saken videre. Da blir det avklart hva som er handlingsrommet og hva kommunen eventuelt kan gjøre, sier Johansen.

Han opplyser at det ikke står noen støtteordninger klare som umiddelbart kan gi støtte eller lån til skisenteret.

– Har du forståelse for søknaden?

– Vi har forståelse for at han søker, og det er prisverdig at han har ønsker at skisenteret skal bestå. Men vi må altså først avklare hvorvidt kommunen kan gå inn i dette, sier Johansen.

Gleder seg: Jørgen Johansen er næringsrådgiver i Larvik kommune og primus motor for Torsdagstanken.Arkivfoto: Lasse Nordheim

Gleder seg: Jørgen Johansen er næringsrådgiver i Larvik kommune og primus motor for Torsdagstanken.Arkivfoto: Lasse Nordheim

– Et skudd i blinde

Til Østlands-Posten forklarer Årsbog bakgrunnen for søknaden slik:

– Mitt ønske er at vi skal redde skisenteret, og at det forblir der det er. Jeg er ikke så veldig opptatt av om eierskapet er sånn eller sånn. Jeg er åpen for alle løsninger, men ønsker at det skal forbli i Svarstad.

– Hvordan tror du kommunen vil reagere?

– Jeg vet ikke, det var et skudd i blinde, og en av de siste mulighetene for å la det forbli i Svarstad. Det er en sikker investering for kommunen; å yte et lån til dem som skal drive det. Verdiene er jo der, sier Årsbog.

LES OGSÅ: Skisenteret kan havne i St. Petersburg

Kommunen eier mye fra før

Hva er status på Larvik kommunes eierskap i idrettsanlegg i kommunen? Det kan idrettssjef Kjetil Lundeberg svare på:

– Larvik kommune eier og drifter Bommestadhallen på Hedrum barneskole, Fargerlihallen på Fagerli skole, Kveldehallen på Kvelde skole, Huldrehallen på Lardal skole, Stavernhallen og Månejordet. I tillegg kommer fire svømmebassenger på skoler, og mange gymsaler. Vi er også inne på eier- og driftssiden i Boligmappa Arena, gjennom et interkommunalt selskap. I forbindelse med kommunesammenslåingen har vi også overtatt avtalen om Borgen fylkesanlegg i Svarstad, som er et samarbeid mellom Svarstad IL, skikretsen og Vestfold fylkeskommune, sier Lundeberg.

Han forteller at idrettsanlegg er resultat av spleiselag.

– Mange idrettslag eier og drifter sine egne anlegg, og kommunen gir et tilskudd til disse hvert år. Det er en god kombinasjon, og kommunen bidrar. Vi er en av de kommunene i landet med best anleggsdekning. Det er vanskelig å få idrettsanlegg til å gå med overskudd, og derfor er det ofte et spleiselag for folkehelse.

– Synes du Larvik kommune bør gi økonomisk støtte til Svarstad skisenter?

– Det har jeg ikke tenkt på før du nevner det. Det er synd at det ligger brakk. Utover det må jeg bare forholde meg til hva kommunens ledelse legger opp til, sier Kjetil Lundeberg.

LES OGSÅ: Herfra leveres mye av utstyret til snøproduksjonen i norske skisentre

Artikkeltags