Vil ha mer film i gruvene

MULIG LOCATION? Foreløpig har ikke Halvor Sælebakke og Tina Rigby Hanssen fremstått skumle nok til en skrekkfilminnspilling i gruvene.

MULIG LOCATION? Foreløpig har ikke Halvor Sælebakke og Tina Rigby Hanssen fremstått skumle nok til en skrekkfilminnspilling i gruvene.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Årlig sender Norsk Bergverksmuseum ut rundt 250 forespørsler i håp om at noen vil lage film eller tv i Sølvgruvene.

DEL

Museet har ikke glemt jubelåret 2007, da filmen om Olsenbanden junior – Sølvgruvens hemmelighet, ble vist til nesten 300.000 kinogjengere. Eller det vil si – jubelåret varte tre somre på rad, da mange ville til Kongsberg for å se gruvene på ordentlig etter å ha blitt kjent med dem gjennom filmen.

Ingen tvil

Både i 2007, 2008 og 2009 hadde bergverksmuseet 90.000 besøkende årlig. Årene etter har derimot gitt rundt 60.000 besøkende, og mye tyder på at det ender rundt der også i år.
– Det er ingen tvil om at dette kan relateres til den filmen, derfor forsøker vi å få også andre til å produsere levende bilder hos oss, sier Tina Rigby Hanssen, leder i publikumsavdelingen på Norsk Bergverksmuseum.

Flere musikkvideoer?

I tillegg til Olsenbanden junior som lette etter kongens kronjuveler i Kongens gruve for sju år siden, har NRK filmet i forbindelse med grunnlovsjubileet og det er blitt gjort opptak til Ungkarskvinnen, i tillegg til noen musikkvideoer.
Blant annet lagde Mira Craig musikkvideoen «I love or hate» for to år siden.
Og det er kanskje slike innspillinger som er mest sannsynlige framover.
– Vi har fått noen forespørsler om betingelsene de kan jobber under, men det har foreløpig ikke blitt noe. Noen var interessert, men avsto da de ikke ville ha rukket deadline.
Rigby Hanssen synes selv det ville ha vært mest stilig med en skikkelig skrekkfilmproduksjon, men har foreløpig ikke mottatt noen hevnendelser knyttet til akkurat det.

Artikkeltags