Fra Rollag for å invitere ordføreren til matfestivalen

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Det ble ikke spart på noe da de to damene hadde reist fra Rollag til Kongsberg for å få reklamere for årets Matfestival.

  DEL

  De to, som kaller seg «Søstrene på skauen» ville møte ordføreren i Kongsberg personlig, for å overlevere invitasjonen til årets Matfestival.

  Den er i år flyttet fra Rødberg til Rollag stasjon.

  Lovte å komme

  For å skape ekstra god stemning hadde de med seg både fenalår, lokalt øl og egen spellemann.

  – Her er den offisielle invitasjonen til deg. Vi håper du vil komme, og at du vil fortelle alle bysbarna dine om den fantastiske matfestivalen på Rollag stasjon i slutten av juni, sa de to da de overleverte.

  – Jeg sier tusen takk for invitasjonen, og lover å komme, sa han.

  – Det er sterke relasjoner og bånd mellom Numedal og Kongsberg, både med slektskap og næringssamarbeid. Vi har jo Lågen som binder oss sammen, fortalte Lande.

  Gærne damer

  Også i år er det Liv Berven som er ansvarlig for matfestivalen. Hun var selvfølgelig med til byen for å passe på at alt gikk riktig for seg.

  – Man kan jo aldri være helt trygg på hva de vil finne på. Selv om det nesten ble fest her da de begynte å danse og ville spandere litt for sterke drikkevarer på ordføreren, så greide de oppdraget sitt, sa hun fornøyd etterpå.

  Annerledes opplevelse

  Matteateret er nytt av året, og de som får oppleve det kan bare glede seg til en annerledes matopplevelse.

  – Jeg har samarbeidet med de to damene tidligere. Jeg har prøvd å få med lokale folk, men det endte med at jeg måtte hente disse i Bærum. De driver med improvisasjonsteater, og er veldig morsomme. Det eneste vi vet helt sikkert er at de er glade i menn, ganske grove vitser og sterkt drikke, sa Berven.

  Årets matfestival arrangeres fra torsdag 25. juni til søndag 28. juni på Rollag stasjon. Det er tredje gang matfestivalen i Numedal arrangeres. Nytt i år er blant annet at lokale ungdommer har vært med på å lage Ungdommens matfestival som arrangeres fredag 26. juni.

  Det blir satt opp ekstra busser mellom Kongsberg og Rollag.

  Artikkeltags