Gå til sidens hovedinnhold

Nytt farevarsel fra meteorologene – nå skal det bøtte ned

Artikkelen er over 2 år gammel
(Drammens Tidende)

BUSKERUD: Søndag kveld lyste det et gult farevarsel fra Meteorologisk Institutt for Buskerud.Den gangen var det på grunn av snøen som skulle komme, da det var meldt opp til 20 millimeter snø det kommende døgnet.

Mandag morgen var dette varselet borte for lavlandsområdene, men på formiddagen dukket det opp et nytt varsel.

Denne gangen gjelder varselet fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) fare for jordskred. Årsaken er imidlertid den samme: Nedbør, om enn i form av regn.

Det ventes mye nedbør i deler av Østlandet, opp til 30-40 mm/døgn fra mandag ettermiddag frem til tirsdag. Stigende temperatur fra mandag kveld vil føre til regn og snøsmelting opp til ca. 600 moh. Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er høy. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, heter det hos Meteorologisk Institutt.

(Saken fortsetter under bildet)


Mye regn

Ifølge yr.no skal det nemlig bøtte ned mandag kveld. Temperaturene er ventet å stige ganske mye, opptil seks varmegrader i Drammen tirsdag. Meteorolog Espen Barth Granan hos Meteorologisk Institutt tror det blir varmt allerede mandag kveld.

– Jeg tror vi kan se seks grader allerede mandag, sier han til Drammens Tidende.

Tirsdag fortsetter nedbøren, men ikke i like stor grad.

Farenivået er gult, noe som betyr moderat fare. Det anbefales at du holder stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for snø/is, grus, søppel, kvist og løv.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.