På søndag inviterer Kongsberg Byorkester til nyttårsfest i Musikkteatret. Etter to års pause er den populære konserten tilbake igjen, og denne gangen er det Håkon Kornstad som leder an som både toastmaster og solist.

Vi er veldig glade for å ha fått med oss Håkon Kornstad til denne konserten. Mange kjenner ham fra tidligere opptredener her i byen. Han har flere ganger gjestet både Kongsberg jazzfestival og Glogerfestspillene. På søndag er han tilbake igjen, denne gangen i Kongsberg Musikkteater sammen med Kongsberg Byorkester!

Håkon Kornstad er en unik musiker som i sin karriere kombinerer to vidt forskjellige musikalske uttrykk. Han er en prisbelønt norsk jazzsaksofonist og anerkjent innen jazzmiljøet over hele verden. I 2009 oppdaget han også sangstemmen sin, og han fullførte en mastergrad ved Norsk operahøgskole i 2014. Han deler nå tiden mellom to disse to musikalske sjangrene som står i sterk kontrast til hverandre og kombinerer dem på unike måter.

Dette får vi oppleve til fulle under Nyttårskonserten når han er solist med Kongsberg Byorkester – vi lover både kjente arier og friske rytmer.

I et festpyntet Musikkteater inviteres publikum for 5. gang til et rikt og variert musikalsk måltid der musikken får følge av små retter som serveres i løpet av konserten.

Det er viktig for Byorkesteret å finne lokale samarbeidspartnere til dette arrangementet. Vi setter derfor stor pris på at Jonas B. stiller opp i år og står for smaksopplevelsene som skal følge musikken.

Den musikalske menyen er også tilpasset nyttårsfesten: både Champagnegalopp, Johann Strauss’ polka Unter Donner und Blitz og Webers «Oberonovertyre» setter stemningen. Det blir også norsk musikk, folkemusikk, originalskrevet musikk inspirert at både arabisk kultur og cubansk dans og kjente, swingende jazztoner. Garantert noe for enhver smak.

Som alltid serverer Fiskum fruktpresseri sin egen eplemost som aperitiff. En hyggelig tradisjon som setter feststemningen allerede i foajeen.

Velkommen til konsert!