Gå til sidens hovedinnhold

Og der ble ladestasjonen offisielt åpnet

I dag ble ladestasjonene på Rødberg åpnet offisielt, og elbilene får både hurtigladere og lynladere.

Det er Ringerikskraft som står bak det nye ladetilbudet på Rødberg.

Utenfor Rødberg hotell er det satt opp en grønn hurtiglader og en gul lynlader, med plass for til sammen fire uttak til elbiler.

Med en lynlader kan du lade elbilen din opptil syv ganger så raskt som med en hurtiglader. Men om du kan bruke denne raske lademåten, avhenger helt av bilen din.

Ringerikskraft skriver i en pressemelding at de har en målsetting om å bidra til at det skal være enklere å velge elektrisk bil, og dermed bidra til å redusere utslipp.

— Rødberg er en god besøkt hyttedestinasjon, og vi vet at mange tilreisende har behov for å lade elbilene sine. Siden Ringerikskraft allerede er til stede på Rødberg, var det helt naturlig for oss å bygge ut ladetilbudet akkurat her. For oss er det viktig å være en del av bærekraftig og grønn utvikling av lokalsamfunnet, forteller Live Dokka, direktør for ny fornybar i Ringerikskraft.

Nå bygges også en rekke ladeplasser på den nye den nye bensinstasjonen på Basserudåsen utenfor Kongsberg.

Grønnere destinasjon

Ordføreren i Nore og Uvdal kommune, Jan Gaute Bjerke, var på plass for å åpne opp ladestedet sammen med leder for Handelsstanden på Rødberg, Sølvi Toppen Larsen og Nils Vøllo fra Rødberg hotell.

— Vi er veldig fornøyde med å ha lokale aktører som er med på å gjøre Rødberg til en grønnere destinasjon. Dette vil være et godt tilbud til alle dagens og fremtidige elbilbrukere som bor, har hytte eller reiser forbi her, sier ordføreren i pressemeldingen.

Han fortsetter med å si at fra kommunens ståsted er denne investeringen i hurtigladere med på utvikling av Rødberg sentrum, en prosess de har startet på i kommunen.

– Denne investeringen viser at vi gjorde et godt valg da vi fusjonerte med Ringerikskraft. De tilfører kapital til lokalsamfunnet, og sammen får vi til mer enn det kommuneøkonomien kan bære selv, sier Bjerke i pressemeldingen.

En del av Koples ladenettverk

Ladetilbudet blir en del av nettverket Kople. Kople, er en del av Ringerikskraft, og har i følge pressemeldingen som mål å gjøre det enkelt å velge elbil. De skal levere og drifte laderne, og anlegget på Rødberg vil bli en del av deres eksisterende ladetilbud over hele det sentrale østlandsområdet.

— Kople har nylig vunnet en avtale med Viken Fylkeskommune om drift av ca. 1.300 eksisterende ladere, og leveranse av rundt 1.000 nye ladere i fylket, sier Dokka.

Alle Koples ladere kan brukes med Koples egen RFID-brikke, eller brikkene fra Elbilforeningen, NAF og Fortum.

Ringerikskraft, avdeling Nore og Kople, har samarbeidet godt med oppføringen av ladeanlegget for at selve byggeprosessen skulle være til minst mulig bry for de som bruker parkeringen. Etter under tre ukers arbeid sto de fire ladeplassene klare til bruk. De to lynladeplassene blir de første av sitt slag på Rødberg.

Les også

– Vi må ha noen kjappe retter på menyen, for eksempel en ladeburger

Les også

Kongsberg ser potensialet: – Det er superviktig å drive utvikling i krisetider

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.