I mai startet forhandlingene mellom LO-forbundet Handel og kontor i Norge og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel, hvor temaet var tariffavtalen.

Det ble imidlertid brudd i forhandlingene. Oppgjøret gikk til mekling hos Riksmekleren, og fortsetter denne uka – 12. og 13. september. Dersom de ikke blir enige innen midnatt førstkommende tirsdag, kan altså flere virksomheter tas ut i streik.

Normal arbeidsdag, full lønn

Blant de på listen over de som kan bli tatt ut i streik i første runde, finner vi blant andre HK-medlemmer på Synsam på Stortorvet i Kongsberg.

Det er også flere avdelinger i blant annet Synsam, Tools, IKEA, Oda, Felleskjøpet og Clas Ohlson som har medlemmer som kan bli tatt ut i streik fra kommende onsdag.

Forbundsleder og forhandlingsleder Christopher Beckham i HK Norge forteller til Drammens Tidende at medlemmene ønsker normal arbeidsdag, full lønn under sykdom og foreldrepenger samt at det skal være egen lønnssats for medlemmene som jobber på lager.

– Vi ønsker også å utvikle minstelønnssatsene i tariffavtalen. Dette diskuterte vi i forhandlingene før vi brøt, sier Beckham til avisen.