Vegard Olsen presterte et usedvanlig usmakelig innlegg her forleden. Det begynte med mistenkeliggjøring av motiv, en grov usaklighet:

"---Rødberg, som helt legitimt og forventet benytter innspillene mine i senere tid som påskudd til å fri til de eldre her i byen, altså kjernevelgerne til Kongsberglista.» Hvordan i all verden kan Olsen vite noe om Rødbergs motiv? Da jeg leste hennes innlegg, tenkte jeg at hun og jeg reagerte likt på Olsens innlegg.

Olsen vil forsvare de unge, må vite, de må ikke skremmes bort fra byen av de eldre. Mine to døtre har for lengst flyttet fra Kongsberg. Ikke fordi jeg eller andre har skremt dem, men fordi de er forskere innenfor områder hvor Kongsberg ikke har noe tilbud. Kongsberg kan ikke tilby alt.

Så følger den ene usakligheten etter den andre, dels med brodd mot en navngitt person. Olsen mestrer til og med statistikk!: 

«Forventet levealder for dem som kutter navlestrengen på sykehuset mens dette blir lest er 79,7 år for gutter og 83,6 år for jenter. Man trenger ikke å være Vår Herre for å vite sånt Rødberg, det er derfor man har Statistisk sentralbyrå. Hadde Rødberg, som er etterkrigsbarn, blitt født med like høy forventet levealder, hadde hun ifølge oppgitt fødselsår på eget partis nettsider i dag hatt gjennomsnittlig ti år igjen å leve.» Jaha tenker jeg, jeg har seks år igjen å leve ifølge herr Olsen.

Men det er altså ikke slik det funker, verken følelsesmessig eller når det gjelder statistikk. Det kan hende jeg dør om ett år, om ni år eller i morgen. Eller seinere. Vi veit ikke slikt, derfor blir det noe underlig når Olsen slår oss i hodet med statistikk. Og vi eldre har andre sysler enn å tenke på vår snarlige død.

Nå ja, usakligheter er et vanlig fenomen, verre er de usmakeligheter Olsen varter opp med. Disse rasende morsomme urnevitsene f.eks. Tror Olsen at folk som i nær fortid har bisatt en av sine nærmeste, skratter av slikt? Eller den siste usmakeligheten, om «å slippe taket»? Folk som har sittet ved et dødsleie og har sagt nettopp dette: Nå kan du slippe taket. Olsen høster ingen latter fra disse.

Men dette blir nok for mye eldreprat for unge fremadstormende Olsen. Min usaklighet: Hvorfor faller jeg i tanker om påfuglhannens parringsdans nå jeg leser Olsens innlegg? For modig er det ikke. Hvis man kritiserer Kongsberglista, får man en trygg og god plass i Lp, uansett hva man skriver. Til og med fargelagt.