Om været og om den objektive virkelighetens fravær

Hogne Vindenes

Hogne Vindenes Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tanker om en høyst subjektiv sommerfølelse, tenkt under dagens skogstur. Behagelig gåtemperatur, frisk og god luft, inniblant noen regndråper, en mengde blomster, duft av sommerskog. Og ikke minst; fraværet av badestøy ved Kjennerudvannet.

Hva kan så Laagendalsposten melde samme dag? Jo, nærmest at sommeren er forbi, høsten er her.
Det är ta meg fa'n inte samma kriget, utbrøt en svenske om de sprikende nyhetene under krigen. Og dette är ta meg fa'n inte samma sommaren.

Sommeren 2018 var nærmest uutholdelig varm og tørr, slik vegetasjonen og jeg opplevde det, jeg nesten gråt av glede da det fuktige væromslaget endelig kom. Jada, det var slik jeg opplevde det. Men jeg nærmer meg det objektive når jeg beskriver dette godværet som katastrofalt for bøndene, og når jeg beskriver brunfargen som vegetasjonen skiftet til. "Du så deilig vær vi har!", hørte jeg noen si. Klin kokos, tenkte jeg, men sa det ikke.
Om noen ønsker badevær hver dag, befinner de seg sannsynligvis i feil land. Ta fram globusen, finn så ekvator og vurder om det kan være noe gunstig oppholdssted i det området.

Fortsatt god høst til LPs journalist!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken