Oppretter telefon for pårørende

Få med deg de siste oppdateringene fra Kongsberg kommune.

Under et pressemøte mandag, så ble det opplyst at Kongsberg kommune har opprettet et nytt telefontilbud der pårørende kan snakke med kommunepsykologen.

DEL

– Det er jo slik at mange trenger noen på snakke med bekymret for sine slektninger som kanskje sliter med ting. I disse tider så blir dette kanskje forsterket med at kommunale tjenester er så lite tilgjengelige, sier rådmann Wenche Grinderud.

Det er kommunepsykologen som bemanner denne tjenesten, som er åpen hver ukedag fra 12 til 15. Telefonen er til for å gi råd og veiledning rundt bekymringer og vanskelige situasjoner: 480 38 503.

– Er telefonen opptatt, så er det bare å legge igjen en beskjed, så blir man oppringt så fort som mulig, sier Grinderud.

Åpne fotballbaner

Fredag gikk kommuneoverlegen ut og sa at små grupper kan bruke fotballbanene og løkkene på Kongsberg. NRK meldte om at de i Oslo har stengt fotballbaner, men at folk likevel brukte dem til å spille på. Hvilke vurderinger har Oslo, i forhold til Kongsberg?

– Jeg kan ikke snakke for hva Oslo har bestemt, men vi mener at det er litt forskjell på menneskemengder Oslo og Kongsberg. Også tilgangen på rekreasjonsområder er forskjellig, sier rådmannen.

Ingen fasit

Wenche Grinderud fortsetter med at det ikke er noen fasit på slike typer vedtak.

– Et sted kan et vedtak være riktig, men som ikke er riktig et annet sted. Her endrer ting seg hele tiden, så noe som er riktig i dag behøver ikke være riktig i morgen, fortsetter Grinderud.

Kongsberg kommune kommer til å følge med, og kommuneoverlegen kan til enhver tid gi nye anbefalinger.

– Ut fra de observasjonene jeg har gjort selv, så har vi ikke de samme problemene med store forsamlinger på fotballbanene. Men som sagt, blir det et problem, så tar vi det opp til ny vurdering, sier Kari Anne Sand.

Vi møter ordføreren, kommunelegen og rådmannen i Kongsberg kommune 20. mars.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.