Gå til sidens hovedinnhold

Opptatt 9. september? Stem i dag!

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den 9. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Dersom du allerede nå vet at det blir vanskelig å stemme på valgdagen, oppfordrer Fagforbundet deg til å stemme på forhånd. Du kan stemme fra og med 12. august til og med 6. september.

Du kan stemme i det forhåndsstemmelokalet du ønsker i hele landet. Men husk at det ikke er mulig å angre på stemmegivning i Norge. Har du først forhåndsstemt, kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagen.

Det er viktig at du bruker stemmeretten. Kommune- og fylkestingsvalget handler om din kommune, din hverdag og ditt arbeidsliv. Vi i Fagforbundet oppfordrer deg til å stemme på politikere som vil ha det du mener er en god kommune, og et trygt arbeidsliv.  

Norge styres av en blå regjering. Fellesskapsløsningene, velferdsordningene og arbeidslivet er under press og kan bli privatisert. Med flere rødgrønne kommuner etter valget kan vi bremse den negative utviklinga. Da bør du velge deg et parti som gir deg trygghet i arbeid, pensjon og lønn og som ønsker å utvikle/forbedre velferdsordningene i kommunen/fylke.

God økonomi er avgjørende for at kommunene kan tilby innbyggerne de nødvendige velferdstjenestene. Hvis du synes at eldre eller hjelpetrengende fortjener bedre pleie og omsorg, må kommunen/fylke ha økonomi til å ansette nok helsepersonell på sykehjemmet og i hjemmetjenesten.

Hvis du synes at kommunene skal sørge for bedre oppvekstvilkår for barna dine, må kommunen/fylke ha god nok økonomi til å bygge og vedlikeholde skoler, barnehager, kulturhus og idrettsanlegg.
For at din kommune skal bli best mulig bør du stemme på partier som vil ha sterke, gode kommuner, drevet av egne ansatte i hele faste stillinger. Slikt blir det kvalitet av.

En klok ordfører har sagt at det ikke er hunden, men kommunen/fylke som er menneskets beste venn. De beste velferdstjenestene får vi dersom kommunene/fylke driver dem sjøl og ikke ved å sette bestemor på anbud. Det er både billigst, best og mest effektivt med egen drift. Vi mener også at det er tryggest både for innbyggere og ansatte i kommunene. Innbyggerne kan være sikre på at skattepengene deres brukes til bedre og mer effektiv velferd og ikke fellesskapets penger går til de store, kommersielle selskapene som skal tjene penger på barnehager og sykehjem, barnevernstjenester og søppeltømming.

Ha et godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.