Gå til sidens hovedinnhold

Opptatt av å hjelpe folk i nød

Diakon og diakonat er kanskje begrep mange har hørt om, men ikke helt vet hva er?

– Det er kirkens omsorgstjeneste, forklarer Inger-Johanne Frogh.

Hun er nettopp diakon, og ansatt på Kongsberg menighetskontor. Kongsberg Diakonat dukket opp blant bidragsyterne til Laagendalspostens julekalender. Der har de gitt 6.000 kroner.

Tradisjon

– Vi er opptatt av å hjelpe folk som er i nød i en eller annen form. Derfor bestemte styret å gi en gave til julekalenderen, forteller Frogh.

Kongsberg Diakonat er en frivillig forening, som driver praktisk og sosialt arbeid i Kongsberg menighet, og har en lang tradisjon. Før het det diakonisseforening, forteller hun. De driver ulike former for sosial aktivitet, ofte fellesskapsbyggende tiltak.

Mange arrangementer

Diakonatet arrangerer kirkekaffer, måltid på skjærtorsdag, serverer lunsj for konfirmanter, arrangerer formiddagstreff og sommertur, og gir julekurver til byens institusjoner for å nevne noe, opplyser Inger-Johanne Frogh.

De arbeider blant eldre, og gir gaver og økonomisk støtte, ved behov. Det er valgt et styre på ti personer, med Olav Bekkhus som leder. Det er styremedlemmene som gjør mye av den daglige jobben, sier Inger-Johanne Frogh.

Kommentarer til denne saken