Fredag kveld skulle nemlig årets første skidisco avholdes i Bergerbakken i Hvittingfoss.

Det er nå en gang slik at blir været for dårlig, så kommer ikke folk, forståelig nok.

Men nei da. Otto gjorde fra seg tidsnok og været klarnet opp og ble riktig så bra. Det strømmet til med glade barn og ungdom, og mange hadde gleda seg i lengre tid til akkurat denne diskokvelden.

Grunnet diverse omstendigheter har det ikke vært skidisco på en stund, så denne gangen ble det lagt til rette for litt ekstra. Ved oppstart klokka 18.00 ble flomlyset skrudd av og et flott fyrverkeribatteri markerte at: «Nå er vi i gang.»

Deretter ble musikken satt på sammen med et kjempeflott lysshow som belyste store deler av bakken.

Akkurat dette lysshowet kostet jo litt penger, men en lokal forretning tok hele regningen -for dette var viktig å støtte opp om, mente den aktuelle.

Man kan kanskje ikke kalle det dramatisk, men kvelden før, altså på torsdag, så streika snøscooteren. Uten scooter, ingen bakke -og heller ingen skidisco. Man er helt avhengig av den i forhold til både heis, og ikke minst sikkerhet ved eventuelle hendelser.

Hva gjør man da? Jo da, da kaster man seg rundt. Tar et par telefoner, får kjørt snøscooteren til verksted med avtale om en leiescooter man kan ta med tilbake igjen. Ting ordner seg, og slik er det gjerne i denne flotte dugnadsbakken.

Uforutsette ting kan skje, men da er det alltid noen som trår til slik at man likevel klarer å opprettholde tilbudet.

Tilbake til disco`n så ble det en flott kveld.

Noe trøbbel var det med skiheisen, men til tross for dette, så det ut til at de fleste kosa seg veldig. Noen ungdommer dansa på sletta og skapte liv og røre, mens bakkemannskapene fiksa heisen. I heiskøen ble det også dansa, og mange syntes det var veldig spennende med røykmaskinen som sto rett ved siden av køen.

Oppe i varmestua, hvor også kiosken er, sto det tre flotte damer, som for anledningen hadde kledd seg ut i discoklær. Hele varmestua og kiosken var også pynta med rette temaet. Fantastisk.

HAK (Hvittingfoss alpinklubb) er veldig opptatt av å kunne inkludere alle, så for anledningen var billettprisen kun 50 kroner, som da inkluderte heiskort, pølse og drikke. I tillegg er det alltid gratis å låne slalåmutstyr til bruk i bakken.