Tok et siste farvel med Kim André og Benjamin

Et bilde av Kim André på fotballbanen og et bilde av Benjamin på tribunen, sto bak kisten.

Et bilde av Kim André på fotballbanen og et bilde av Benjamin på tribunen, sto bak kisten. Foto:

Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin Sørvang Nielsen (7) mistet livet i en tragisk ulykke på ferietur i Danmark. Torsdag ble far og sønn begravet i samme kiste i Haug kirke.

DEL

(Drammens Tidende) Torsdag formiddag var familie og venner samlet i Haug kirke i Hokksund for å ta et siste farvel med Kim André Nielsen og Benjamin Sørvang Nielsen. Prest Runar Liodden forrettet under begravelsen.

Et hav av kranser og blomster omga den hvite kisten som deles av far og sønn. Her var det hilsener fra de mange de to har rørt på sin vei gjennom livet.

En gul drakt med nummer sju på ryggen lå rett foran kisten. Denne var signert av spillere fra HIL Gutter 8 og Benjamin ble takket for alle gode stunder på og utenfor banen.

Bak kisten var røde roser formet som et hjerte foran et bilde av de to omkomne. Kim André Nielsen var avbildet rett etter et kraftig skudd med høyrefoten på fotballbanen. Sønnen Benjamin var avbildet som tilskuer på Ullevål stadion med norske flagg malt på kinnet.

Begravelsesbyrået var forberedt på at det kom mange til begravelsen. Derfor hadde de også ordnet det slik at seremonien ble streamet og vist på storskjerm i menighetshuset.

(Saken fortsetter under bildet)

Kirken var full til siste benkerad.

Kirken var full til siste benkerad. Foto:

Far og sønn mistet livet da bilen de satt i ble truffet av et tog på en planovergang. Ulykken inntraff 6. juli da hele familien på fire var på ferietur i Danmark. Mor og datter i familien, Marthe og Julie, overlevde ulykken.

– Dagen, som skulle være en flott familiedag i sommerland, endte i en ubeskrivelig tragedie, da et tog traff bilen de satt i, skriver familien i et minneord om de to som Drammens Tidende tidligere har gjengitt.

Familien på fire levde et harmonisk, aktivt og kjærlig familieliv. For far og sønn var fotballinteressen deres store felles prosjekt.

Hviler på pappas arm

– Her hviler Benjamin på pappas arm, i denne hvite kisten foran oss, innledet prest Liodden under seremonien.

– Kim, Benjamin, mamma Marthe og datter Julie var på ferie i Danmark da de lørdag 6 juli satte seg i bilen og kjørte mot sommerland. Der var det en planovergang uten bommer, og da ble bilen de satt i truffet av et tog i høy fart. Benjamin døde momentant og Kim kort tid etter, sa prest Runar Liodden i minneordet.

– Det hele kjennes uvirkelig, som et mareritt man bare har lyst til å våkne opp fra, men dette er den brutale virkeligheten, sa Liodden.

– Savnet er ulidelig stort

– Du ble så brått og brutalt revet fra oss på det som skulle være en fin familiedag, sa Kim André Nielsens storesøster. Hun holdt en følelsesladet tale om sin bror og nevø.

– Jeg ønsket dere god tur og sa til og med kjør forsiktig. Vi skulle ses igjen 10. juli for å feire Benjamin. Savnet er ulidelig stort, men vi tar med oss de gode minnene. Jeg håper det er ball og mål der dere kommer.

– Jeg kommer alltid til å elske dere. Hvil i fred.

Benjamins favorittsang er faded av Alan Walker. Den ble sunget i begravelsen av solist Susanne Akerø-Kleven.

Da Kim og Marthe giftet seg i 2012 var det i samme kirke. Og det var Susanne Akerø-Kleven som var solist også da. Hun sang da For att du finns av Sonja Alden, den samme sangen som åpnet begravelsen i Haug kirke i dag.

Ville ha Godset-drakt

I begravelsen var det også rom for latter, som da Liodden fortalte historien om Benjamin som fikk velge seg en fotballdrakt. Han pekte på den blå Godset-drakta, men der gikk grensen for Kim: Den blå drakta skulle ikke inn i deres hus. Historien om hvordan Kim André hadde anlagt kunstgress i kjelleren fikk også plass i minnetalen.

– Still spørsmål og prat

– Marthe har bedt presten si til alle: Ikke vær redd for å ta kontakt, still gjerne spørsmål og prat om Kim og Benjamin. Marthe ønsker mer enn noe annet å ha Kim og Benjamin med seg som en naturlig del av livet videre, sa prest Liodden i minnetalen.

(Saken fortsetter etter bildet)

Drakta til Benjamin - signert av hans lagkamerater.

Drakta til Benjamin - signert av hans lagkamerater. Foto:

– Umulig å forstå

– Det er umulig å forstå dette, og umulig å finne noe som helst rettferdighet i dette. Vi oppfordrer alle til å holde rundt hverandre, klemme hverandre, fortell de at du er glad i dem. Livet er dyrebart, så sett pris på alle hverdagsøyeblikkene, på de vi har rundt oss. For en ting er sikkert, vi er her på lånt tid, og ingen vet hva morgendagen bringer, skriver familien i minneordet.

Benjamin Sørvang Nielsen ble brått revet ut av livet, bare fire dager før han skulle fylt åtte år. Han var elev ved Hokksund skole der det blir avholdt minnemarkering når skolen starter opp igjen i august.

I begravelsen gkk elever fra Hokksund barneskole opp til kisten og la på hver sin røde rose.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto:

– Dette er en tragedie som går dypt inn på meg, elever, ansatte og foreldre ved skolen vår, har rektor Øyvind Lybæk Hansen uttalt til Drammens Tidende.

Kim André Nielsen var en kjent skikkelse i det lokale fotballmiljøet. Han ble klar for sin andre periode i Steinberg IF kort tid før dødsulykken. I denne klubben har han vært både spiller, trener og leder. Han står oppført med rundt 200 kamper for A-laget, rundt 75 mål og godt over 100 målgivende pasninger i perioden 2010-2018, ifølge Steinberg Ifs hjemmesider. I tillegg var Nielsen i Birkebeineren, Hokksund og MIF. Det var i sistnevnte klubb han startet fotballkarrieren i aldersbestemte klasser, og han står oppført med flere A-lagskamper for bruntrøyene.

I hele sin yrkeskarriere jobbet han i Posten, og de siste to årene hadde han lederansvar som avdelingsdirektør.

– Vi som jobbet sammen med Kim kjente han som en snill, ydmyk og dyktig kollega og leder. Han satt familien sin først, men ga samtidig alt på jobben. Han arbeidet hardt for det han trodde på og mente var riktig, skriver Posten i sitt minneord.

Artikkeltags