Det skriver kongsbergkaren Pål Gordon Nilsen på sin Facebook-side.

Det er duket for en ny vinterduo på Viaplay, og det er Regine Leenborg Anthonessen og Pål Gordon Nilsen som tar over som programledere. Nilsen er hentet fra Discovery hvor han den siste tiden har jobbet som redaksjonsleder for fotball. Før dette jobbet han i NRK som programleder og reporter.

– Smigret og stolt

– Jeg er både smigret og stolt over å få denne muligheten. Programlederrollen har alltid vært en viktig del av meg. I løpet av mine mange år i NRK jobbet jeg mye som programleder og ikke minst med vintersport, så sånn sett er det utrolig inspirerende for meg å komme tilbake til dette nå. Jeg starter i et mediehus som er på offensiven med masse fine rettigheter og mange dyktige folk. Jeg føler meg trygg på at jeg vil passe godt inn, og forhåpentligvis kan jeg også bidra med en del kunnskap og erfaring etter mange forskjellige roller i TV-bransjen, sier Nilsen til nettstedet Kampanje.

– Et strålende vinterparSportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma, er fornøyd med å ha et nytt programlederpar på plass.

– Med Pål Gordon vet vi at vi får en som brenner for vintersporten, som er klar fra dag én – og som er veldig godt likt av vinterseerne. I tillegg er han en strålende lagspiller som alltid fokuserer på å gjøre de rundt seg gode, sier Oma og fortsetter:

– Regine tar mer og mer for seg, og skal få vokse inn i dette i sitt eget tempo. Nå fremstår hun som klar til å ta taktstokken med seg inn i det store studioet – og sammen med Pål Gordon tror vi at vi har et strålende vinterpar med den riktige kompetansen på plass.

Studiosendingene til Viaplay har sesongpremiere 25. november, men allerede fra 21. oktober sendes de første vintersendingene fra årets sesong da det er duket for freeski og snowboard fra Sveits.

Tilbake i sofakroken

Pål Gordon Nilsen forteller til Kampanje at han skal fullføre Eliteserie- og 1. divisjons-sesongen i Discovery før han tar fatt på vinteridretten i Viaplay.

– Jeg har trivdes veldig godt i Discovery – med både folkene og arbeidsplassen, så dette byttet handler ikke om Discovery, men at jeg trenger noen spennende utfordringer. Og når det gjelder sport så skal man være ærlig å si at Discovery har mistet mange rettigheter, og til neste sesong mister de også fotball. Da føles det naturlig å hoppe videre, sier Nilsen.

– Discovery har igjen OL i 2024 – du var ikke fristet til å være med på det?

– Jeg elsker OL, og det var med i vurderingen. Men det er såpass lenge til, og jeg måtte tenke på hva som var best for meg nå. Jeg skal jo være med allerede første vinterhelg. Det motiverer meg, selv om det er kjedelig å gå glipp av Paris-OL.

Nilsen er kanskje best kjent for de fleste fra tiden i NRK. Da var han med på å dekke vintersport, både ute i løypene og inne i studio. Nå ser han fram til å være tilbake på skjermen, og inne i et vinterstudio igjen.

– Jeg har som sagt trivdes veldig godt med å være redaksjonsleder, men når jeg nå takket ja til å være programleder igjen så kjente jeg at jeg ble både inspirert og motivert, sier Nilsen og fortsetter:

– Det var noe av det morsomste jeg gjorde i NRK. Jeg synes det var ordentlig gøy med de lørdagene og søndagene med vintersport. Så nå skal det bli godt å komme tilbake til sofakroken med en kaffekopp i hånda og jobbe med sterke navn på alle idretter. Det er helt perfekt for meg, sier Nilsen.