Gå til sidens hovedinnhold

Pandemien og feiringer i mai

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mai er en måned for feriedager og feiringer, og våren er på vei – selv om været akkurat nå kanskje skulle tilsi noen annet.

8. mai, nasjonaldagsfeiring, Id, russefeiring og pinse er noen av disse dagene som nå ligger foran oss. De er ulike – men felles for dem er at det er nasjonale retningslinjer for smittevern som gjelder for disse feiringene. Det innebærer blant annet at vi må holde avstand til hverandre, og samles i små forsamlinger.

Kan snu fort

Smittesituasjonen i Kongsberg er for tiden god. Dét at vi i fellesskap følger de gjeldende reglene lojalt bidrar til det. Erfaring viser at dette kan snu fort, og situasjonen er en ganske annen i kommuner ikke så langt fra oss. Testkapasiteten her er god og kommunen har smittesporere som vet hva de gjør, og som etter hvert har fått god erfaring og kompetanse.

Vaksineringen går unna og det er gledelig! Personer under 64 år skal få 12 uker mellom de to vaksinedosene. Dette vil bidra til at flere får det første stikket – og dermed får flere en større beskyttelse mot viruset enn om man er uvaksinert.

17. mai blir gjennomført etter omtrent samme mal som i fjor, og hele landet skal synge nasjonalsangen rett etter kl. 12.00.

Kjære russ 2021!

Russefeiringen skulle ha vært høydepunktet etter 13. års skolegang. Fest og moro både med og uten buss var planlagt. Det blir litt annerledes også i år, men vi håper dere får en fin feiring i litt andre former enn hva som har vært vanlig frem til i fjor. Vi har full forståelse og sympati med at det kanskje ikke blir slik dere håpet.

Test dere ved symptomer, heller en gang for mye enn for lite. Husk hvem du er sammen med i de ulike situasjoner slik at eventuell smittesporing kan igangsettes fort. Her kan Smittestopp-appen være fin å ta i bruk! Det er best om det er de samme, faste gruppene som samles i løpet av russetiden, og det er bedre å samles utendørs enn inne.

Kos dere innenfor de regler og rammer som gjelder, og ta godt vare på dere selv og hverandre.

Gode opplevelser i mai ønskes dere alle!

Kommentarer til denne saken