Gå til sidens hovedinnhold

Pandemien og veien videre

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag kveld ble det vedtatt i regjering at Kongsberg går over til nasjonalt nivå med hensyn til smittevernregler fra mandag 26. april. Det er mulig fordi Kongsberg har hatt lavt smittetrykk den siste tiden.

Det er gledelig. Ikke minst ser nedstengte virksomheter fram til å komme i gang igjen. Det vaksineres det i det tempoet vi får vaksiner til. Nå vaksineres prioriteringsgruppe 4: personer mellom 65–74 år, og personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko med alvorlig forløp. Det er lys i tunnelen, og gjenåpning skjer gradvis og kontrollert.

Samtidig med at det åpnes opp skal vi fremdeles passe på. Vi skal holde oss hjemme når vi er syke, og teste oss ved symptomer. I tillegg skal vi begrense sosial kontakt, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester. Både innlands- og utenlandsreiser er fremdeles frarådet. Ved utenlandsreiser gjelder karantenebestemmelser. Alle som kan, bør fremdeles ha hjemmekontor.

Det er bygget opp en solid og god kapasitet på testing og smittesporing. Dyktige og fleksible medarbeidere bidrar til at utbrudd slås fort ned.

17. mai i år blir lik 17. mai fjor. Drømmen om barnetog og stinn brakke lever inn mot neste år. Vi kommer dit.

Kongsbergs innbyggere har gjort en fantastisk jobb, og har lojalt fulgt gjeldende bestemmelser. Det er vi imponert og stolte over, og vi er helt sikre på at den innsatsen står seg hele løpet ut fram mot slutten på pandemien.

Vi ønsker alle en flott vår! Hold avstand, vær nær og ta vare på hverandre.

Kommentarer til denne saken