Rekordmange unge i fjellet  

UNGDOM PÅ VIDDENE: Den norske turistforening melder om mer ungdom i fjellet denne påsken. De mener det er en miljøtrend som viser seg. Bildet er fra Solheimstulen på Hardangervidda.

UNGDOM PÅ VIDDENE: Den norske turistforening melder om mer ungdom i fjellet denne påsken. De mener det er en miljøtrend som viser seg. Bildet er fra Solheimstulen på Hardangervidda. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drømmepåsken er over, og DNT hevder at det aldri har vært flere ungdom til fjells.   

DEL

–  Vi ser at det er flere unge på fjellet enn før.  Det er en stadig mer klimabevisst yngre generasjon som søker opplevelser i eget land fremfor å fly til utlandet i ferien, og det er vi glade for, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.     

Inkluderende og fargerik   

DNT ung har hatt en medlemsøkning på 47 prosent i løpet av fem år, og er den medlemsgruppen i DNT som vokser mest det siste året.

Den unge generasjon bringer med seg nye trender og farger inn i fjellheimen.      

– Rett før påske lanserte vi regnbuelua, som en oppfølger til de grønne singleluene fra 2014. Og de blir revet bort! Det er veldig kult at så mange har lyst til å være med og vise at i naturen er alle velkommen, uavhengig av identitet, kjærlighet og seksuell legning, sier nyvalgt leder i DNT ung, Markus Malmin.

PÅ TUR: Bilder fra påsken i 2019 nær Solheimstulen. En skiløper på vei mot Rauhelleren.

PÅ TUR: Bilder fra påsken i 2019 nær Solheimstulen. En skiløper på vei mot Rauhelleren. Foto:

Bra belegg på hyttene  

Over 12.500 overnattinger så langt på DNTs 33 betjente hytter, vitner om at mange valgte naturopplevelser til fjells i påskeferien.

Til tross for at påsken i fjor var tre uker tidligere enn i år, har godvær og fine snøforhold i mange fjellområder lokket nordmenn ut på ski også denne påsken.  
 

Første del av påsken var rekordgod, da hadde de betjente hyttene en oppgang på hele 15 prosent sett mot snittet for de siste fem påskene. 1. påskedag hadde dette jevnet seg ut, og tallene ligger nå noe under fjorårets rekordpåske, men godt over resultatet i 2017.

FØRE: Påsken har bydd på godt vær og fint føre til fjells.

FØRE: Påsken har bydd på godt vær og fint føre til fjells. Foto:

Drømmepåske
 

– Mange av DNT-hyttene opplevde en helt fantastisk start på påsken, og selv om det har gått litt ned mot slutten er vi allikevel veldig fornøyde. Vi ligger godt over 2017-påsken, som var like sen. Det er sjeldent vi kan se tilbake på en påske med så strålende vær og flotte forhold, dette er en påske for historiebøkene, sier Dag Terje Klarp Solvang. 

Turisthyttene med mest økning fra i fjor:  

  • Sandhaug på Hardangervidda: 44 %
  • Mårbu på Hardangervidda: 28 %
  • Litlos på Hardangervidda: 23 %
  • Liomseter i Langsua: 23 %
  • Rauhelleren på Hardangervidda: 22 %
  • Skogadalsbøen i Jotunheimen: 20 %

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken