Trenger hjelp til en kasse for ha hjertestarter i

Artikkelen er over 1 år gammel

Hjertestarteren er på plass i sanitetshuset i Passebekk. Det er bare det at foreningen ikke har et egnet sted å plassere den.

DEL

I 2017 hadde Passebekk Sanitetsforening et julelotteri, og inntektene skulle gå til hjertestarter.

– Planen var å henge den utvendig ved inngangen til sanitetshuset i Passebekk, forteller Vera Dyre-Hansen, leder i sanitetsforeningen, i en e-post til Laagendalsposten.

Konkurs

Overskuddet ble stort nok til at vi kunne gå til innkjøp. Den ble bestilt og betalt, men tiden gikk.

– Vi så ingenting til den. Det gikk flere måneder, med mange telefoner, uten at noe skjedde. Omsider fikk vi greie på at  leverandøren var gått konkurs, fortsetter Dyre-Hansen.

Til tross for dette, ble den levert, etter bortimot ett års venting. Men uten beholder, som var en forutsetning for å plassere hjertestarteren utvendig.

– Det har blitt utallige purringer, men vi må nok se beholderen som tapt. Uten denne kan vi ikke henge den opp utvendig på veggen, slik at den er tilgjengelig for beboerne i Passebekk, sier Vera Dyre-Hansen.

(Saken fortsetter under bildet)

ØNSKER INNSPILL: Leder i Passebekk sanitetsforening, Vera Dyre-Hansen håper å finne en løsning på plasseringen av hjertestarteren. Bildet er fra 2017.

ØNSKER INNSPILL: Leder i Passebekk sanitetsforening, Vera Dyre-Hansen håper å finne en løsning på plasseringen av hjertestarteren. Bildet er fra 2017. Foto:

Sanitetsforeningen har for lengst holdt førstehjelpskurs, slik at det er mange som kan betjene hjertestarteren. Hjertestarteren skal også registreres i et register, som gir opplysning om at det finnes en hjertestarter på sanitetshuset.

Vil finne en løsning

– Det kan vi ikke nå, da den dessverre befinner seg bak en låst dør. Folk i nærområdet vet at den finnes, og nærmeste naboene kan være behjelpelige med innlåsing, når/hvis behovet melder seg. Dessverre har man som kjent liten tid i kritiske situasjoner, så vi er nødt til å finne en løsning, fortsetter lederen av Passebekk Sanitetsforening.

Nå håper foreningen at noen kan ha en passende beholder, eller kan gi dem opplysninger om hvor den kan kjøpes.

– Det har nå gått et og et halvt år siden lotteriet, og alt burde vært i orden for lenge siden, sier Vera Dyre-Hansen, som håper omtale i Laagendalsposten vil hjelpe til med en løsning på saken.

LES OGSÅ:

Artikkeltags