Gå til sidens hovedinnhold

Patricio lærte bort silketrykk

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 1. februar var det fullt hus på Foreningen Verk-Stedet da 21 elever fra språkgruppen spansk nivå 2 ved Kongsberg videregående skole og 21 utvekslingselever fra skolen Miguel Cervantes i Granada i Spania, tok turen for omvisning og workshop i silketrykk.

Utenlandsekskursjoner er en del av skolens internasjonaliseringsarbeid. Kongsberg videregående skole har hatt et utvekslingssamarbeid med skolen Miguel Cervantes siden 2008.

Utvekslingsreiser kan gi elevene verdifulle kunnskaper, erfaringer og opplevelser som de ikke får i klasserommet. Målsettingen med utvekslingen er tredelt. Vi ønsker at språkelevene skal forbedre språkkunnskapene sine gjennom å praktisere i autentiske kommunikasjonssituasjoner. Det å ha kontakt med ungdom i andre land, på tvers av språklige og kulturelle skillelinjer, kan skape økt forståelse for andres kultur og levesett.

Ikke minst utvikles vennskap på tvers av landegrenser, noe som gir en merverdi ut over det faglige.

(Saken fortsetter under bildet).

På Mynta

Elevene kom i to puljer, der det hele startet med en omvisning av lokalet og en kort historie om selvet bygget. Verk-Stedet leier det gamle produksjonsbygget (steinbygget) til Myntverket ved Hyttegata 1.

Omvisningen gikk så videre til en mer detaljert demonstrasjon av silketrykk som teknikk og prosessen fram til ferdig verk/trykk.

Elevene fikk avslutningsvis den unike muligheten å trykke sine egne silketrykk på papir med motivet «Silon in Void» av kunstner og leder for grafikkavdelingen og foreningen, Patricio E. Briceno.

Det var til sammen fire lærere som deltok i arrangementet, Mercedes Leon Ramos og José Macarro Moreno fra skolen Miguel Cervantes, og Solveig Tollin og Julia Skaalvold fra Kongsberg videregående skole. De fikk også sine egentrykkede silketrykk med hjem denne dagen.

(Saken fortsetter under bildet).

Attraksjoner

Det er svært viktig at utvekslingselevene får bredt inntrykk av attraksjoner, historie og ikke minst kulturen og kulturtilbudene i byen. Dette i form av å besøke godt etablerte kulturattraksjoner til de mindre etablerte og nyere attraksjonene som tilhører samtiden, som foreningen Verk-Stedet.

De spanske elevene kunne meddele, etter en evaluering av oppholdet i Norge, at de var svært fornøyde med arrangement ved foreningen og hele opplegget generelt under oppholdet. Det ble en tårefull avskjed da elevene reiste tilbake til Spania 3. februar.

Verk-Stedet er en non profitt forening som ønsker å ivareta viktige kreative yrker inne kunst og kultur, som de ønsker å videreformidle til nye generasjoner, samt fungere som et knutepunkt for kunstinteresserte og profesjonelle utøvende kunstnere. De arrangerer utstillinger, kurs, workshop og seminarer for skoler, minoritetsgrupper og private.


Kommentarer til denne saken