Penis-misunnelse?!

Jeg er 36, jeg er singel og lever et normalt kjedelig liv. Jeg er kvinne. Jeg blir stadig fortalt at vi kvinner er privilegerte her i Norge, at vi ikke har noe å klage på. At jeg skal være takknemlig for hvem jeg er, hvor jeg bor, og mitt kjønn. At jeg skal føle meg heldig som kvinne, født inn i et av verdens rikeste mest likestilte land.

Ja, jeg har mye å være takknemlig for! Jeg har to friske barn, tak over hodet, jeg er hvit og født kvinne i et land der jeg har rettigheter og muligheter kvinner i andre land ikke har.

Misforstå meg rett. Jeg vet jeg er heldig!

Men jeg går stadig rundt med en absurd "penis-misunnelse.. "

Hvorfor? Fordi menn kan vippe penis ut av buksene og skrive navnet sitt i snøen? Fordi de anatomisk sett er muskulært sterkere? Fordi de ofte får høyere lønn? Fordi de oftere har sjefsstillinger?

Nei!!

Jeg har denne "penis-misunnelsen" fordi alt menn ser på som dagligdags og tar for gitt, er noe jeg må forsvare. Det menn ikke tenker over når de er ute og går, tar seg en tur på byen eller ber til nash er noe jeg må ta forholdsregler og tenke over. Den tryggheten menn opplever i hverdagslivet er noe jeg må slåss for, forklare og kreve!

Jeg er kvinne, jeg er singel og jeg har helt mistet håpet på at jeg skal klare å finne en mann som vil anstrenge seg for å forstå hvilken katastrofe det er å bli født som det «svake» kjønn selv nå i 2019.

Jeg vil være fri! Uredd og trygg i min kropp, min by, mitt hjem.

Jeg er en kvinne som vet å ta forholdsregler, som passer på å ikke bli med folk jeg ikke kjenner, som ikke går alene om jeg ikke må. Som har konstant "resting bitch"-face når jeg er på byen for å slippe horden av middelaldrende single menn som går og nynner på «hjem, hjem, hjem, hjem!» av Tom Mathisen mens de ser på deg som om du er en av de helstekte pattegrisene de fortærte på en sommerfest for tre år siden.

Jeg diskuterte det med å være trygg med en mannlig venn. Dette med å få lov å ha egen kropp i fred, da han sa: Jeg ber deg gjerne på date, men det blir litt tullete når du så åpenbart er skeptisk til mitt kjønn.

Dette er det jeg vil alle menn skal forstå, dette er det jeg vil alle menn skal tenke på:

Menn har selv skapt denne motviljen kvinner føler for deres kjønn!

Jeg vil være meg, jeg vil være fri! Uten noe som helst forventninger eller krav til hvordan jeg skal oppføre meg følelsesmessig.

Jeg vil få gå i fred, uten slibrige kommentarer kastet etter utseende mitt som om menn i sin ignoranse tror de har gjort meg en tjeneste ...

Jeg vil få lov å sitte på en restaurant, en bar, en kafé eller i parken uten at en eller annen tulling som tror han er Guds gave til kvinnen skal komme bort og tvetydig kommentere at jeg ser "ensom" ut. Jeg vil få lov å stå på busstasjonen eller t-banen uten at en eller annen skal klapse til meg på baken i forbifarten, se på meg å skrike: Metoo! For å avvæpne meg helt.

Jeg vil få lov å gå gjennom en folkemengde eller et dansegulv uten at noen tar tak i underlivet mitt, tørrjokker på meg eller slikker meg i nakken... Jeg vil få lov å være singel uten at de spør hva det er for noe galt med meg og samtidig se det som en åpning for å sende bilder av "stoltheten" til meg på snap, Messenger eller insta. Jeg vil få lov å ha egne meninger uten at det skal resultere i at menn sier de skal komme hjem til meg og voldta meg mens jeg sover, fordi de går tom for argumenter.

Jeg vil ha det samme verdet, den samme tryggheten og den samme respekten som menn har og tar for gitt hver dag!

Jeg vil at menn skal forstå at jeg VET ikke alle menn er sånn!

Men at vi trenger den gode manns stemme! At uten hjelp vil vi aldri være trygge og våre døtre vil måtte gå i den samme frykten og krigen som vi gjør nå.