I forrige runde var piggdekk-kampanjen så etterspurt at Buskerudbyen måtte avslutte langt tidligere enn planlagt fordi budsjettet ble brukt opp.

Fra 6. oktober er det igjen duket for en ny «Pigg med pigg»-kampanje der syklister i Kongsberg, Øvre Eiker, Drammen og Lier kan få ett piggdekk mot å betale det andre selv. I tillegg får du omlegging og sjekk av sykkelen med på kjøpet. Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og sjekk av sykkelen.

– Interessen for vintersykling og etterspørselen etter piggdekk har økt betraktelig i Kongsberg, og jeg er overbevist om at Buskerudbyens kampanje har bidratt sterkt til dette, sier sykkel-veteran Roar Skalstad fra Kongsberg til Kongsberg kommunes nettsider.

Skalstad er tilknyttet Intersport i Kongsberg sentrum.

I tillegg til Intersport og Syklisten på Kongsberg, er drammensbutikkene Greenspeed og Sykkelhjørnet på Strømsø, Tri-Sport på Gulskogen, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva og Trye i Mjøndalen med på årets kampanje.

Er du usikker på om vintersykling er noe for deg, er det også mulig å få låne en elsykkel med piggdekk for en hundrelapp for å teste det ut først.

Alle kommunene i Buskerudby-samarbeidet har nemlig fått midler til å leie ut elsykler via Elsykkelbiblioteket der man kan prøvelåne en god sykkel med dekk i 12 dager for 100 kroner. Kafé Global i Svelvik, Greenspeed på Strømsø torg, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva, Intersport på Kongsberg og Sykleriet i Hokksund tilbyr utlån av sykler med piggdekk.


LES OGSÅ:

Raja med ny millionstøtte til scener og museer

Hanna Linnéa (17) sikter seg mot varaplass på Stortinget

Øystein vil hjelpe andre