Gå til sidens hovedinnhold

Plukk lupiner!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lupinene er nå på sitt vakreste. Lupinen er imidlertid en svartelistet art, som fortrenger ville blomster, i vegskråninger og skogkanter. Lupinene endrer også jordsmonnet slik at vegetasjonen endres varig. Derfor er det viktig at vi holder denne arten i sjakk.

Akkurat nå er lupinene på sitt vakreste og i mange nabolag har vi disse i vegskråningen akkurat nå. Der står de og hilser på oss når vi går forbi og blomstrer i ulike farger. Mest i blått har jeg sett, men også rosa, hvite og mange som har en kombinasjon av disse tre. Men vakkert betyr ikke at de er ønsket. Om litt setter de frø. Det betyr stor spredning av denne svartelistede arten, som ikke hører hjemme noe annet sted, enn eventuelt i din hage.

Jeg oppfordrer derfor hele Kongsberg til å fremover nyte lupinen i et glass. En vase med en stor bukett, som du har tatt med hjem. Å plukke en bukett, akkurat nå er en god gjerning både for øyet og for samvittigheten.

Tusen takk!

Kommentarer til denne saken