Plukket ni kubikk søppel

LOKAL AKSJON: Elevene på Idrettsskolen gjorde en innsats for å fjerne søppel fra nærmiljøet. Her er noen av elevene med noe av fangsten, fra venstre: Synne Kirksæter, Nils Martin Hareland, Birgit Månum, Vilde Wenger, Emeline Tryggeseth og Seth Uhre.

LOKAL AKSJON: Elevene på Idrettsskolen gjorde en innsats for å fjerne søppel fra nærmiljøet. Her er noen av elevene med noe av fangsten, fra venstre: Synne Kirksæter, Nils Martin Hareland, Birgit Månum, Vilde Wenger, Emeline Tryggeseth og Seth Uhre. Foto:

Av

Tirsdag satte Idrettsskolen i Rollag av skoledagen til å samle så mye plast og annet restavfall de klarte.

DEL

Elevene ble delt inn i ulike roder langs hele Lågen fra Veggli i nord til Numedalskroa sør for Rollag sentrum. Energiske og miljøbevisste elever var spredt rundt i en strekning på 17 km. Noen sykla andre gikk og en gruppe brukte båt/kano for å komme seg rundt.

Elever og ansatte gjorde en kjempeinnsats og alt fra sekkevis med plast til annet restavfall, som gamle nedrusta sykler, hagebord, bildekk, oljetønner, messingbøtter, bokser og glassflasker ble nøye sortert og levert på miljøstasjon i Veggli. Totalt ni kubikk fordelt på to fulle tilhengerlass.

FANGST: William Malme (t.v.) og Kristian Indrebø «fisket» etter søppel i Lågen med båt.

FANGST: William Malme (t.v.) og Kristian Indrebø «fisket» etter søppel i Lågen med båt. Foto:

– Hva tenker du om å sette av skoledagen til «plastplukking»?

– Det er kjempebra! Viktig å gjøre noe for miljøet og det er jo fint at vi kan starte her rundt skolen og nærmiljøet hvor vi er dette året, svarte en av elevene.

Hvordan opplevde du dagen?

– En kjempefin dag og vi var jo heldig med været. Vi koste oss i sola, men jeg er jo skremt over hvor mye plast og restavfall vi finner.

Hvorfor gjør vi egentlig dette?

Jo, plast er over alt rundt oss og mye havner i elver og hav. Et kjempeproblem som vi ønsket å gjøre noe med. Vi har i flere år bidratt i TV-aksjonen og i år går innsamlingen til WWF, derfor fant vi inspirasjon til å gjøre noe. Vi kan ikke sitte å se på at plast og annet avfall havner i naturen og blir der.

STORE MENGDER: Ingvill S. Omholt og de andre var overrasket over hvor mye skrot de fant.

STORE MENGDER: Ingvill S. Omholt og de andre var overrasket over hvor mye skrot de fant. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken