OPPDATERT: Mobilspillet Pokémon Go får oss til å gå mann av huse for å finne Pokémons. Nå kan du dele dine funn med andre i vårt nye kart. Vil du hjelpe andre Pokémon-jegere, klikk på kartet øverst i saken.

Alt du må gjøre er å klikke på teksten «Legg inn pokestop/gym» øverst til høyre på kartet. Da kan du markere hvor du har gjort funn, og legge til en liten tekst.

Du kan fortsatt finne Pokémons ved hjelp av kartet du ser lenger ned i saken. Kartet er ingen fasit, men gir en god indikator på hvilke Pokémons som er verdt mer enn andre.

Lær deg disse begrepene:

"Hotspots", "gym", "Pokestop", "Pikachu" og ""Wigglytuff".

Om du er bitt av Pokémon Go-basillen, og har lagt flere mil bak deg i jakten på de små monstrene er sjansene store for at disse begrepene raskt er blitt en naturlig del av hverdagen din.

Hvis ikke, er det likevel mulig du tilfeldigvis har hørt snakk om det på nabobordet i kafeen, eller fra sidemannen på toget. Pokémon Go er blitt en landeplage, og får unge som eldre ut i gatene på monsterjakt.

Les også: Julia (20) har blitt hekta: Drar på Pokémon Go-ferie

Fra Rattata til Electabuzz

Alle Pokémons har forskjellig verdi, og sjeldenhetsgrad. Ifølge Reddits sjeldenhetskart kan man finne enkelte Pokémons som Rattata og og Drowzee omtrent på hvert gatehjørne. Goldeen og Clefairy er vanlige å se, men du finner de ikke overalt. Dratini og Electabuzz er regnet som episk å finne, mens Porygorn er mytisk.

For byens Pokémon-trenere er det om å finne alle, og jo sjeldnere, jo bedre.

Les også: Pokémon truer pasientsikkerheten

- Mewtwo er drømmen

Enhver Pokémontrener har sin spesielle Pokémon de drømmer om å finne. For Fredrik Lindberg er det Mewtwo.

- Drømmen er vel Mewtwo eller Mew siden det er fra min generasjon Pokémon, sier Lindberg.

Han var med å starte Facebook-gruppa Pokemon Go Kongsberg, og er selv en svært aktiv spiller. Han har funnet noen av de sjeldnere, og det er like gøy hver gang.

- Jeg fant faktisk en Pikachu like ved stasjonen, han er relativt sjelden, sier Lindberg.


Les også: Vi ble med på monsterjakt!
 

Her får du den fulle oversikten:

Laagendalsposten har samlet sammen en oversikt over hvor i Kongsberg du kan finne nettopp hotspots, Pokestop og gymmer. Vi viser deg også hvor flere av de sjeldnere Pokémons er blitt fanget.